BİNDUS SİYASİLERLE SEÇMENLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR…

Merkezi Antwerpen’de bulunan Belçika’nın tanınmış Sivil toplum kuruluşlarından olan BİNDUS ‘Siyasilerle, Seçmenleri’ buluşturmaya devam ediyor.

Merkezi Antwerpen’de bulunan Belçika’nın tanınmış Sivil toplum kuruluşlarından olan BİNDUS ‘Siyasilerle, Seçmenleri’ buluşturmaya devam ediyor.

‘13 Ekim 2024’de Belçika genelinde yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerin yerel seçimler ile ilgili proje ve politikalarını anlatmaya, seçmenlerin ise yerel yönetimlerle ilgili sorularına cevap bulmalarına yönelik, Bindus’un koordinatörlüğünde partner kuruluşlarla birlikte gerçekleştirdikleri ‘Siyasetçi ve Seçmen’ buluşmalarının üçüncüsü de gerçekleştirildi.

Bindus, Empact, Avansa, Saamo ve ‘Leders Stem Telt’ adlı derneklerin ortak organizasyonu ile Zuiderpershuis, Antwerpen’de düzenlenen buluşmaya, Antwerpen’de yerel seçimlere katılacak olan Vooruit’ten  Kathleen Van Bremtt, Open Vld’den WilleFrederik Schlitz, N-VA’dan Koen Kennis, Groen’den Meyrem Almacı, CD&V’den Pieter De Cock ve PVDA’d Jos D’haese adlı siyasiler partileri adına  Sana Rbai Moderatörlüğünde partilerinin politikalarını anlatarak, seyircilerin kendilerine yönelik sorularına cevaplandırdılar.

Büyük ilginin olduğu buluşmada tüm davetliler ve siyasiler olumlu gördükleri politikaları Yeşil kartları, olumsuz gördükleri politikaları da kırmızı kart kaldırarak, düşüncelerini ifade ettiler. Konuşmacılar zaman zaman hararetli savunmalarıyla seçmen davetlilerden alkışlarda aldılar.

BİNDUS Müdürü Selamet Belkıran organizasyonla ilgili olarak ‘Belçika Aydın Haber’ dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Bindus olarak, Anvers  Yerel Belediye seçimleri için ‘Siyasetçi-Seçmen’ buluşmasının üçüncüsünü organize etmekteyiz. Birincisini Türk Spor tesislerinde, ikincisini ve bu üçüncü buluşmayı da burada yapıyoruz.  Vooruit, Open Vld, Groen, N-VA, CD&V ve Pvda, Parti temsilcisi bu buluşmaya katılmakta.

4 konuşmacımız, Anvers Belediye Başkan adayları olarak konuşmaktalar. İki konuşmacı ise parti politikaları üzerine konuşmaktalar. Bindus olarak, Empact, Avansa, Saamo ve ‘Leders Stem Telt’ Partner derneklerimizle bu programı gerçekleştiriyoruz.

Amacımız, Anvers Belediye Seçimlerinde gündemde tartışma konuları olan Eğitim, istihdam, Ev konusu, Yabancı Hakları, Çevre düzenlemesi, Trafik park sorunları gibi konular hakkında partiler ve adaylar görüşlerini ifade etmelerini sağlamaktayız.

Çünkü parti ve adaylar yabancılara ulaşmakta zorlanmaktalar, bu vesileyle hem seçmenler partileri ve programlarını dinleyecek, hem de sormak istedikleri soruları siyasilere yönelterek, oy tercihlerini ona göre belirlemelerini sağlayacaklardır. Bu vesileyle organizasyonumuza katılımlarından dolayı Siyasilere ve seçmen davetlilere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com