TÜYEMDER BAŞKANI, FB YÖNETİM KURULU ÜYESİ GENÇ İŞADAMI MEHDİ ŞEREN İLE GURUR DUYUYORUZ… ŞEREN ‘TÜYEMDER ANAOKULU’NU HİZMETE AÇTI

Örnek ve vatansever bir aile olan Şeren Ailesi, Iğdır’lı hemşerilerimizden olup, yıllardan beri, güzel ülkemizin hem doğusunda, hem batısında yaptıkları çalışmalar, yatırımlar ve sosyal hizmetleriyle örnek Aile olarak, toplumumuzda tanınmaktalar.

Örnek ve vatansever bir aile olan Şeren Ailesi, Iğdır’lı hemşerilerimizden olup, yıllardan beri, güzel ülkemizin hem doğusunda, hem batısında yaptıkları çalışmalar, yatırımlar ve sosyal hizmetleriyle örnek Aile olarak, toplumumuzda tanınmaktalar.

Bu ailenin başarılı genç İşadamı Mehdi Şeren’i yıllardan beri tanıyorum. Ülkemizin gençlerine rol model olan ‘Şeren Gold’ sahibi ve Genel Kordinatörü Mehdi Şeren, kısa adı ‘TÜYEMDER’olan, ‘Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği’ Başkanı, Fenerbahçe Yönetim kurulu Üyesi olarak görev yapmakta.

Yaptıkları yatırım ve sosyal hizmet çalışmalarıyla, Devlet ve Milletimiz tarafından takdirle karşılanan, Genç İşadamı Şeren, en son ‘TÜYEMDER’ Anaokulu’nu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadı ve yaşattı.

‘Yeşil Iğdır’ımızın gururu olan genç İşadamımız Mehdi Şeren’i Eğitime katkı amaçlı olan ‘Tüyemder Anaokulu’nu hizmete sunmasından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Konuyla ilgili haberi ve resimleri sizlerle paylaşıyoruz.

TÜYEMDER ANAOKULU AÇILDI

Bayrampaşa'da eğitim hayatına önemli bir katkı sağlayacak olan TÜYEMDER Anaokulu'nun açılışı, geniş bir katılımla ve görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Kartaltepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan TÜYEMDER Anaokulu’nun Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği (TÜYEMDER) Başkanı Mehdi Şeren ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Orhan Demirel, Yönetim Kurulu Üyesi Orkan Orakçıoğlu, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Mehmet Acar, MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Tarık Karataş, Saadet Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Cevat Tüzünoğlu, önceki dönem Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği (BATİAD) Başkanı Bekir Taner Ateş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞEREN: TÜYEMDER YÖNETİMİ VE TÜM HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Törenin açılış konuşmasını yapan TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren, “Öncelikli olarak bu anlamlı günde yanımızda olan herkese TÜYEMDER olarak teşekkür ediyoruz.

‘Aziz İstanbul'a İyiliğin Bin Hali Projesi’ kapsamında; İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayrampaşa Belediyesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde inşasını tamamladığımız TÜYEMDER Anaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilerek hizmete hazır hâle gelmiş ve eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Bu gurur verici eserin milletimizin hizmetine sunulmasında bağışlarıyla destek veren tüm eğitim gönüllülerine; TÜYEMDER Yönetim Kurulu üyelerimize ve kıymetli bağışçılarımıza şükranlarımızı sunarız.

Döviz bürolarının itibarını devlet ve millet nezdinde yükseltecek olan bu eser; eğitime katkı sunmak ve milletimize hizmet etmek amacıyla hayata geçirilmiştir. Toplam 1.300 m² alana sahip okulumuz; modern donanımı, kaliteli ve konfor odaklı altyapısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından örnek gösterilen, takdir toplayan bir proje olmuştur” dedi.

YENTÜR: TÜYEMDER, İSTANBUL’UN EĞİTİM HARİTASINA YENİ BİR YILDIZ EKLEDİ

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ise okulu yapım aşamasında da ziyaret ettiğini belirterek, “Şimdi de TÜYEMDER Anaokulu’nun açılışına katılmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.

Okul öncesi eğitimin temelini güçlendirecek bu adım, çocuklarda erken gelişimi destekleyecektir. TÜYEMDER Anaokulu, İstanbul'un eğitim haritasına yeni bir yıldız ekleyerek, geleceğin nesillerine umut olacak. İstanbul’umuza, Bayrampaşa’mıza böylesine önemli bir eğitim yuvasını kazandıran TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren ve yönetim kurulu üyelerine, hayırseverlere, İstanbul Valiliğine, Bayrampaşa Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. TÜYEMDER Anaokulu, Bayrampaşa’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

AYDINER: PROJESİNİ ÖNERDİĞİM OKULUN AÇILIŞINI YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Önceki dönem Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Belediye başkanlığım döneminde kıymetli dostum Mehdi Şeren’den Bayrampaşa’mıza bir anaokulu kazandırılmasını rica etmiştim. TÜYEMDER ile birlikte, İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül’ün himayesinde protokolü imzaladık ve bugün eserin tamamlandığını görmek büyük bir mutluluk. Destekleri için TÜYEMDER’e, kıymetli iş insanı Mehdi Şeren’e ve inşaatı titizlikle yürüten Ertan Macit kardeşime teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız TÜYEMDER Anaokulu’nun Bayrampaşa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

AKIN: ANAOKULUNDAN SONRA SIRADA SPOR LİSESİ YAPILMASINI DİLİYORUM

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eser ve hizmet anlayışıyla, İstanbul Valiliğimizin öncülüğünde ilçemize kazandırılan TÜYEMDER Anaokulu’nun açılışına katılmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu kıymetli eseri ilçemize kazandırılmasında ve hayata geçirilmesine katkı sunan İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül’e, önceki dönem Bayrampaşa Belediye Başkanımız Atila Aydıner’e, hayırseverlerimize, TÜYEMDER’e ve tüm paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

Bayrampaşa’mızın eğitim alanındaki en önemli ihtiyaçlarından biri de Spor Lisesi’dir. Umarım gerek hayırseverlerin desteğiyle, devlet-millet el ele vererek Bayrampaşa’mız Spor Lisesi’ne kavuşur” dedi.

GÜL: TÜYEMDER BAŞKANI ŞEREN, YÖNETİMİ VE TÜM HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İstanbul Valisi Davut Gül ise yaptığı konuşmada, “İstanbul Valiliği olarak bin hayırseverin desteği ile ‘Aziz İstanbul’a İyiliğin 1000 Hali’ projemizi gerçekleştirmeye, ilimize eğitim, sağlık, dini ve sosyal hizmetler alanında kuruluşlar kazandırmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda, hayırsever Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği’nin (TÜYEMDER) katkılarıyla Bayrampaşa’da yaptırılan TÜYEMDER Anaokulu’nun açılışını protokol mensupları, hayırsever TÜYEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehdi Şeren, dernek üyeleri, anaokulu öğrencileri ile velilerimizin katılımı ile gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Eğitime olan destekleri için Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği’ne (TÜYEMDER) teşekkür ediyorum. İstanbul’umuzda yüzde 80’lerde olan ikili eğitim oranı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Millî Eğitim Bakanımızın ilimize verdiği desteklerle, hayırseverlerimizin katkılarıyla yüzde 20’lere kadar düştü. Tekli eğitim hedefimiz var. Çok yakında İstanbul’un bütün her tarafında tekli eğitime geçmiş olacağız. Herhangi bir ilçemizde arsamız varsa ve o okul türüne ihtiyaç varsa mutlaka orası ile ilgili planlama yapılıyor. Açılışı yapılan anaokulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

FB BAŞKANI SARAN: “BİR ÇOCUĞA DOKUNABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”

Bankalar Birliği ile yapacağı toplantı için törenden erken ayrılmak zorunda kalan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadetti Saran ise yaptığı açıklamada, “Gerçekten çok güzel bir okul. Çocuklar neredeyse bir oradayız.

Yer ve mekan fark etmiyor. 8 okul, 27 spor salonu yaptırmış biri olarak bugün burada olmaktan dolayı aynı zamanda Fenerbahçe Futbol A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olan TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren kardeşimi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Tüm sınıfları gezdik. Pırıl, pırıl ve ülkemizde ileride faydalı olacak çocuklar. Zaten bunun dışında her şey boş. Önemli olan gençler ve ülkeye faydalı olmak. Hayırlı olsun.

Çorbada tuzumuz oluyorsa ve bir çocuğa dokunuyorsak ne mutlu bize. Önemli olan ülkemiz ve vatanımız. İnşallah gençler sayesinde çok daha iyi olacak. O yüzden yapılacak en iyi yatırım, çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Onu da hep beraber yapıyoruz” dedi.

ÇİFTÇİ: BAŞKAN ŞEREN, TÜYEMDER VE HAYIRSEVERELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise yaptığı açıklamada, “Bayrampaşa ilçemizde TÜYEMDER tarafından yapımı tamamlanan TÜYEMDER Anaokulu’nun hizmete girmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum.

Okulun yapımında emeği geçen TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren’e, yönetim kurulu üyelerine, hayırseverlere ve İstanbul Valiliği ile Bayrampaşa Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu protokol, kaymakamlık, belediye, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin birlikte çalıştığı bir modelin örneği” diye konuştu.

TÜYEMDER YÖNETİMİ VE HAYIRSEVERLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Davut Gül ve Mehdi Şeren tarafından okulun yapımında katkısı olan firma ve bağışçılara plaketleri verilirken, Vali Gül tarafından TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren'e teşekkür plaketi takdim edildi.

Yapılan duanın adından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilerek TÜYEMDER Anaokulu'nun resmi açılışı yapıldı. Açılış sonrasında tüm katılımcılar, yeni eğitim yuvasını gezerek sınıflar ve eğitim ortamları hakkında bilgiler aldı.

6 SINIFTA YAKLAŞIK 150 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

TÜYEMDER Anaokulu’nun inşaatı, 2023 yılının Kasım ayında imzalanan protokolle start aldı. İstanbul Valiliği, Bayrampaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayrampaşa Belediyesi'nin iş birliğiyle yürütülen proje, Kartaltepe Mahallesi'nde 6 derslikli modern bir yapı olarak tasarlandı.

TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren öncülüğünde dernek üyelerinin ve hayırseverlerin bağışlarıyla finanse edilen okulda çocuk gelişimine yönelik oyun alanları, sınıflar, destek eğitim odası, yemekhane ve idari birimler içerecek şekilde planlandı. TÜYEMDER Anaokulu yaklaşık 150 öğrenciye okul eğitim verecek.

Haber ve Resimler Kaynak: www.pasavizyon.com

****************

Belçika Aydın Haber olarak, Eğitime katkı amaçlı, toplum yararına böylesi güzel bir okulu hizmete açan Tüyemder Başkanı ve FB Yönetim Kurulu üyesi genç İşadamımız Sayın Mehdi Şeren’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.