Belçika Diyanet Vakfına bağlı ‘Brüksel Fatih Camii Yönetimi’, Brüksel’in Prestijli salonlarından olan ‘Birmingham Salonu’nda muhteşem bir iftar organizasyonu gerçekleştirdi.
Belçika Diyanet Vakfına bağlı ‘Brüksel Fatih Camii Yönetimi’, Brüksel’in Prestijli salonlarından olan ‘Birmingham Salonu’nda muhteşem bir iftar organizasyonu gerçekleştirdi.
Fatih Camii yeni İnşaatına katkı amacıyla düzenlenen İftar Programının, Onur Konuğu’ Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar idi.
Fatih Camii Dernek Başkanı Talip Sarıgöz ve Yönetim Kurulu üyelerinin davetlileri karşıladığı programa, T.C. Brüksel Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin, T.C. Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Bakan Audey Henry, Brüksel Milletvekilleri Hasan Koyuncu, Sadık Köksal, Emel Köse, Yusuf Yıldız, Hennan Oflu, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Schaerbeek Belediye Başkanı Martin Brabant, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Abobakre Bouhjar, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah İlunga, Schaerbeek CPAS Başkanı Döne Sönmez, Dr. Abdulkadir Kara, MUSİAD Başkanı Hayri Apaydın, Yunus Emre Belçika Temsilcisi Ayşe Nur Apaydın, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez. Siyasiler, İşadamları, Din görevlileri ve 400’e yakın davetli katıldı.
İftar programı Ezanın okunması ardından, açılan iftarlar sonrası devam etti.
Başarılı sunucu Sadi Özmen’in program içeriği sunumu ardından ilk olarak, Ertaş Erdem Hocanın Kuran Okuması ve Şehitlere okunan Fatihalarla devam etti.
Fatih Camii Dernek Başkanı Talip Sarıgöz ve Din Hizmetleri Müşavir Vekili Abdil Karakuş yaptıkları konuşmalarda, düzenledikleri program ve Camii’ye ek olarak yapılacak inşaat ile ilgili alınan arsalar konusunda, açıklamalarda bulunarak davetlileri selamlayarak, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ettiler.
Başkan Talip Sarıgöz, gençlerimize gelecekte daha iyi hizmetler verebilmek adına yeni projemizi sizlerin yardımlarıyla İnşallah hayata geçirmek için çalışıyoruz. Camii’ye ek olarak yapılacak inşaatlar için alınan arsalar ile ilgili şunları ifade ettiler: “Yeni arsaların maliyeti 4 milyon Euro olup, bunun 1 milyon 200 binini topladık. Kalan 2 milyon 800 bin euro için de çalışmalarımızı ve çeşitli etkinliklerimizi sürdürmekteyiz. “Bugün mekanımız olmaz ise, yarın sözümüz olmaz”, “Aşk ile koşan yorulmaz” sözleriyle dertlerimizi ifade ediyoruz.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, kendi mekanların da her türlü Sosyal ve kültürel çalışmalardan yararlanacak olan tesisler aslında siz toplum mensuplarımızın eseri olacaktır. Bu konuda siz değerli tüm katılımcılarımızın yardımlarını bekliyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız ve her türlü desteğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Büyükelçi Görkem Barış Tantekin yaptığı selamlama konuşmasında: “Belçika ile Türkiye ilişkileri 188 yıl öncesine dayanıyor”
“Hepinizi selamlıyor, hayırlı bir hizmet için bu güzel İftar Programında siz vatandaşlarımızı selamlarken, bu programı düzenleyen Diyanet Vakfı Fatih Camii Yönetim kurulu Başkanı Talip Sarıgöz’ü ve tüm yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Sizlere de bu güzel iftar programında buluşmanızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Belçika ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler, 188 yıl öncesine uzanıyor. Burda 60 yıllık bir Türk Toplumu var. Dolayısıyla, aslında ‘Türk Toplumu’ Belçika tarihinin 3/1’inin bir parçası. Bu toplumun bir parçasısınız. Siyasi, ekonomik ve kültürel olarak, katkılarda bulunuyorsunuz.
Hem Türkiye ile bağlarınızı korumak, ama aynı zamanda hem de Belçika’ya ait olduğunuz hissi ile, yaşamanız bizler için çok önemli. Büyükelçilik ve Başkonsolosluk olarak, bizlerde sizlerin hizmetinizdeyiz. Bu gece sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum” dedi.
Gecenin Onur Konuğu olan Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar: “Kuran’ın nazil olduğu ‘Kadir gecesi’nin de içinde bulunduğu bu aya bizi kavuşturan Allah’a hamd olsun”
“Bismillahirrahmanirrahim, hepinizi Allahın selamıyla selamlıyorum. Onbir ayın sultanı olan bir Ramazan ayında bizi bir araya getiren Fatih Camii Dernek başkanımız Talip Sarıgöz, Abdil Karakuş kardeşimizi tebrik ediyor ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Yüce Rabbimiz Kuranda “Ey iman edenler, Oruç sizden önceki milletlere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Umulur ki, Takva ehli olursunuz, takva yolunu seçersiniz bu oruçlarınızla” ayeti kerimesine istinaden, İmsak’dan İftar’a kadar sadece Yaradanımızın emrini yemeden, içmeden uzak bir şekilde İmsak’dan İftar’a kadar zamanımızı geçirdik, iftar anında da Rabbimize duamızı yaptık. Bu durumlar müminin sevinç anlarıdır. Bu ruh hali Allah’a kavuşma anıdır.
“Kuran’ın nazil olduğu ‘Kadir gecesi’nin de içinde bulunduğu bu aya bizi kavuşturan Allah’a hamd olsun”. Bu ayda yapılan ibadetler ve infaklar Allah katında daha değerlidir.
Yardımlaşmanın ve hayırlı işlerde yarışmanın hem bu dünya hem de ahiret anlamında çok yararlı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, toplumsal dayanışma ve maneviyatın güçlendirilmesi anlamında bu tür programların yararlı olduğunun altını çizerek, Allah’ın rızasının kazanılması, insanı manevi olarak rahatlatmaktadır.
Günümüzde, çocuk ve gençlerimizin korunmasında Ahlak, inanç ve sevgi ifade eden Camilerimize sahip çıkmak önemlidir. Bu anlamda hizmet alanını genişletmek ve daha iyi hizmet vermek için kollarını sıvayan Brüksel Fatih Camii Yönetimimizi bu güzel teşebbüsünden dolayı tebrik ediyorum. Siz değerli vatandaşlarımızın da ‘sizlerin ve çocuklarınızın de eseri olacak olan bu projeye’, katkılarda bulunmanızı rica ediyorum.
Yapacağınız yardımlar maddi anlamda bu dünyanız, manevi anlamda da Ahiretiniz için yatırım olacaktır. Allah hepinizden razı olsun” diyerek, Aile, Eğitim, sosyal yaşam konularında ayet ve hadislerle çok güzel bir sohbet gerçekleştiren Çınar’a ilgi hayli büyüktü.
Başkan Emir Kır ve Milletvekili Hasan Koyuncu birer selamlama konuşması yaptılar…
Başkan Emir Kır ve Milletvekili Hasan Koyuncu yaptıkları konuşmalarında, Fatih Camii dernek başkanı Talip Sarıgöz ve yönetim kurulunu tebrik ederek, “kendilerini anlamlı bir iftar sofrasında buluşturmalarından” dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Başkan Kır, yardım kampanyasına 15 bin Euro ile katkıda bulundu, Koyuncu ise Camii ile komşu olduğunu her fırsatta maddi ve manevi olarak katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini ifade etti.
Yapılan yardım kampanyasına katılımcılar nakit olarak yardımlarını açıklarken, diğer taraftan da müzayedelerde hazırlanan manevi değeri yüksek hediyeler yardım amaçlı takdim edildi. Müzayedelerde hediyeleri almak ve yardımda bulunmak için heyecanla yarıştılar. Yardım kampanyasına katılarak destek olanlara edilen teşekkürlerle program sona erdi.
Yardım Kampanyasına adını açıklamayan bir vatandaş 40 bin Euro, Ahmet Baş 20 bin Euro, diğer vatandaşlar da bütçeleri oranında katkılarda bulundular. Yaklaşık 150 bin euro’ya yakın bir meblağın toplandı.
‘Belçika Aydın Haber’ olarak, böylesi anlamlı ve güzel programa imza atan ‘Brüksel Fatih Camii Yönetim kurulu Başkanı Talip Sarıgöz’ün şahsında tüm emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz.
www.belcikaaydinhaber.com

























































































