Kesilen trafik cezalarının yüzde 7'sinin ödenmediÄŸi Belçika'da bu sorunun önüne geçmek için yeni bir uygulamaya geçiliyor. Buna göre cezasını vaktinde ödemeyenin ehliyeti iptal edilecek.
~Belçika, ödenmeyen trafik cezalarının tahsilatının saÄŸlanması için yeni bir sisteme geçiyor. Kurulacak yeni sistemle trafik cezalarını ödemeyenlerin ehliyetleri otomatik olarak iptal edilecek.
Trafik kurallarını ihlal eden pek çok kiÅŸinin cezalarını ödemeyi ihmal ettiÄŸini belirten Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, cezaların zamanında ödenmesi için daha katı bir yaklaşım sergileyeceklerini ifade etti.
~Quickenborne, trafik kural ihlali sonrasında para cezasının zamanında ödenmemesi halinde sürücü belgelerinin otomatik olarak iptal edileceÄŸi bir sisteme geçileceÄŸini bildirdi.
Yapılan açıklamaya göre Belçika'da yılda 4,5 milyon civarında trafik cezası kesiliyor. Bunun yaklaşık yüzde 93'ü ödenirken yüzde 7'si ödenmiyor. Ödenmeyen trafik ceza sayısı yılda 300 bini buluyor.





















