BELÇİKA

Kamu Baş Denetçisi Malkoç: "Birinci hedefimiz hak arama kültürünü yaygınlaştırmak"

Email :

~~Kamu BaÅŸ Denetçisi Åžeref Malkoç, "Birinci hedefimiz hak arama kültürünü yaygınlaÅŸtırmak" dedi.

Kamu BaÅŸ Denetçisi Åžeref Malkoç, 3 günlük Brüksel temaslarının ardından Türk medya mensupları ile bir araya geldi. Avrupa Ombudsmanlık Ağı Toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gelen Åžeref Malkoç, temasları hakkında basını bilgilendirdi.

Türkiye Cumhuriyetinin Brüksel'de Avrupa BirliÄŸi nezdindeki daimi temsilciliÄŸi merkezinde gerçekleÅŸen basın toplantısına, Avrupa BirliÄŸi Daimi Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ve Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü de katıldı.

Brüksel ziyaretinin son derece verimli geçtiÄŸini söyleyen Malkoç, Brüksel'e ziyaretlerinin süreceÄŸini ifade etti. Kamu DenetçiliÄŸi Kurumunun (KDK) Türkiye'de çok yeni bir kurum olduÄŸunu belirten Åžeref Malkoç, özellikle Belçika kamu denetçiliÄŸi kurumu ile çok verimli bir istiÅŸare gerçekleÅŸtirdiklerini belirtti. KDK kararlarına yüzde 65 uyulduÄŸunu söyleyen Malkoç, hedeflerin Avrupa ortalaması olan yüzde 80'e ulaÅŸmak olduÄŸunu ifade etti.

Avrupa Parlamentosunda da temaslar gerçekleÅŸtirdiklerini söyleyen Åžeref Malkoç, özellikle Afrin harekatına yönelik sorularla karşılaÅŸtıklarını belirterek, "Bu harekat konusunda Avrupalı muhataplarımızı tam olarak ikna edemesek de en azından kafalarındaki sabit düÅŸüncelere soru iÅŸaretleri bıraktık" dedi. Avrupa Parlamentosu BaÅŸkan Yardımcısı Fabio Castello ile ikili görüÅŸmede bulunduÄŸunu aktaran Malkoç, bu görüÅŸmenin Türkiye'nin Afrin harekatı konusundaki tezlerini daha iyi anlatmaya vesile olduÄŸunu söyledi.

KDK olarak önceliklerinin hak arama kültürünün yaygınlaÅŸtırılması olduÄŸunu ifade eden Åžeref Malkoç, Türk Ombudsmanlığı olarak dünyadaki 7 ombudsmanlık ağına dahil olduklarını söyledi.

Türkiye'de terör suçu nedeniyle hapiste olan 80 bin tutuklu olduÄŸunu hatırlatan KDK BaÅŸ Denetçisi Åžeref Malkoç, "Cezaevlerinde herhangi bir iÅŸkence haberinin olmaması kurum olarak bizi memnun etmektedir" dedi.

Belçika'da faaliyet gösteren 40 sivil toplum ve kanaat önderi ile de bir araya geldiklerini belirten Malkoç, "Birinci hedefimiz hak arama kültürünü yaygınlaÅŸtırmak" ifadelerini kullanarak, hak arama kültürünün Avrupa'da yaÅŸayan insanlarımız tarafından daha iyi öÄŸrenilmesi için 2018 yılı itibariyle 8 Avrupa ülkesinde toplantılar düzenlemeye baÅŸladıklarını söyledi.

T.C. Daimi Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ise, heyetin hem Avrupalı muhatapları hem de Belçika'daki Türk STK temsilcileri ile son derece verimli toplantılar yaptığını söyleyerek, bundan sonra da yakın çalışma içinde olacaklarını belirtti. - BRÜKSEL

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler