~~Akademisyen, yazar, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın kızı Dolunay Kışlalı’nın pasaportuna el konuldu. Kışlalı’nın pasaportunun iptal edildiÄŸi belirtilirken, herhangi bir gerekçe gösterilmedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam duruma sert tepki gösterdi ve “UÄŸradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Kışlalı’nın bugün bir kez daha kemikleri sızlamıştır. Kışlalı’nın faillerini bulmak yerine bize bıraktığı emanetlere ihanet edenleri kınıyorum” dedi.
~~18 yıl önce bombalı suikaste kurban giden Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Nil Dolunay Kışlalı'nın İstanbul'dan Kosova PriÅŸtine'ye yola çıkmak üzere geldiÄŸi Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pasaportuna el kondu. Kışlalı'nın pasaportunun iptal edildiÄŸi belirtildi. Pasaportun iptal edilmesine iliÅŸkin herhangi bir gerekçe belirtilmedi.
Polis memurları tarafından tutulan tebligatta “Dolunay Kışlalı Edis'in pasaportunun iptal edildiÄŸi anlaşılmış, ÅŸahsın pasaportu kendi rızasıyla biz görevlilere teslim etmesi üzerine pasaport muhafaza altına alınmış olup, pasaport İl Emniyet MüdürlüÄŸüne gönderilecektir” denildi.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, pasaportun iptal edilmesini skandal olarak deÄŸerlendirirken, Sözcü'ye ÅŸunları söyledi:
“UÄŸradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Kışlalı'nın bugün bir kez daha kemikleri sızlamıştır. 1999'da evinin önüne bombalı tuzak kuranlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Kışlalı'nın faillerini bulmak yerine bize bıraktığı emanetlere ihanet edenleri kınıyorum. Laik, Atatürkçü çalışmalarıyla öne çıkan Kışlalı, FETÖ tehlikesini yıllar öncesinden görmüÅŸ, bu yönde yazılar yazmış bir aydındı. Bugün FETÖ'den tutuklanan damatlar serbest kalırken, bu yaÅŸananı anlamamız mümkün deÄŸil. Bu durumun çivisi çıktı. Pensilvanya turları yapanlar TBMM'de iken ve pasaportlarını kullanırken böyle bir uygulama kabul edilemez.”























