TÜRKİYE

OHAL tezkeresi TBMM’de kabul edildi

OHAL tezkeresi TBMM’de kabul edildi
Email :

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan 3 ay süreli OHAL uygulamasına yönelik tezkere Meclis Genel Kurulu'nda oylandı. Yapılan oylama sonucu 81 ilde olaÄŸanüstü hal ilanını içeren tezkere Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

21 Temmuz 2016 gece 01.00'den itibaren 90 gün süreyle Türkiye genelinde OHAL ilan edilmesine iliÅŸkin BaÅŸbakanlık tezkeresi TBMM'de kabul edildi. AKP ve MHP tezkereye kabul, CHP ve HDP red oyu kullandı. BaÅŸbakan Binali Yıldırım, OHAL'i millete deÄŸil, devlete ilan ettiklerini belirterek, “FETÖ, devlet kurumlarından bir bir temizlenecek, bertaraf edilecektir. 15 Temmuz'da cuntacılar conta yakmıştır” dedi.

346 OYLA KABUL EDİLDİ

OHAL tezkeresi oylamasına 461 milletvekili katıldı. BaÅŸbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli oylamaya katılan iki lider oldu. Oylama sonucunda 346 kabul, 115 ret çıktı. Bahçeli, oylamadan sonra Bakanlar Kurulu sırasına giderek hem Yıldırım hem de TuÄŸrul TürkeÅŸ'le, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu da selefi Yıldırım'la tokalaÅŸtı.

MİLLETE DEĞİL DEVLETE OHAL

Yıldırım, milletvekillerine yaptığı teÅŸekkür konuÅŸmasında OHAL düzenlemesi için ÅŸunları söyledi: “OHAL kararı 15 Temmuz gecesi baÅŸlatılan silahlı darbe teÅŸebbüsünün doÄŸurduÄŸu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldırmaya yöneliktir. GeçmiÅŸ dönemlere baktığımız zaman OHAL tedbirleri vatandaşın yaÅŸamını sınırlamaya yönelikti. Ama 15 Temmuz'da gerçekleÅŸtirilmeye çalışılan darbe teÅŸebbüsüyle millet hükümetiyle, baÅŸkomutanıyla bir olmuÅŸ ve bu darbe bozuntularını bertaraf etmiÅŸtir. Bugün alınan karar ile devlet millete deÄŸil kendisine OHAL ilan etmiÅŸtir.”

MAKSATLI KARARLAR

BaÅŸbakan, darbe giriÅŸimi sonrasında yurt dışından ekonomiye dönük alınan kararları eleÅŸtirdi. Yıldırım, “Åžunu herkes bilmelidir ki Türkiye ekonomisi dünyaya açık bir ekonomidir. İlk mesai günü normal piyasa ÅŸartları neyse hiçbir kesintiye uÄŸramadan hayat devam etmiÅŸ ve bütün ekonomik faaliyetler sürdürülmüÅŸtür. Bütün bunlar ortadayken Türkiye'nin risk primiyle oynama faaliyetlerini iyi niyetten yoksun buluyoruz. Bunlar acele ve maksatlı verilmiÅŸ kararlardır. Özellikle yatırımlara, ekonominin büyütülmesine yönelik getireceÄŸimiz düzenlemeler, OHAL dışında önümüzdeki haftadan itibaren devam edecek” dedi.

CUNTACILAR CONTA YAKTI

Darbecilerin halkın karşısında baÅŸarısız olduÄŸunu belirten Yıldırım, “Tankın gücü halkın gücü önünde yetersiz kalmıştır. Cuntacılar conta yapmıştır. Milletimize bu asil duruÅŸundan ötürü teÅŸekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler