BELÇİKA

PANDEMİ'NİN VURDUĞU SEKTÖRLERDEN DÜĞÜN SALONLARI VE ORGANİZATÖRLER DESTEK BEKLİYOR...

PANDEMİ'NİN VURDUĞU SEKTÖRLERDEN DÜĞÜN SALONLARI VE ORGANİZATÖRLER DESTEK BEKLİYOR...
Email :

~Belçika’da pandemi döneminde düÄŸünlerin yapılamamasından ötürü etkilenen düÄŸün sektörü zor günler geçiriyor.

Aylardır boÅŸta olan ve para kazanamadıkları için zor günler geçiren organizatörler, seslerini duyurmak üzere Belgian Wedding Platform adı altında kurulan ortak platformda buluÅŸtular.

Yeni kurulan dernek, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan ortak bildiriyle duyurulurken, bildiride şu ifadeler yer aldı:

GeçmiÅŸ Mart ayından beri, korona’dan ötürü, hayatımız ciddi bir ÅŸekilde etkilendi. Yapılan bir takım uygulamalardan dolayı düÄŸün sektörü durmak zorunda kaldı. Yani aylardır kına, sünnet, niÅŸan ve düÄŸün merasimlerini yasal olarak yapamıyoruz çünkü yasak.

Fakat eÄŸlence ve kültürel faaliyetler için kapalı alanda 200 kiÅŸi, açık alanda 400 kiÅŸi sınırlı olması suretiyle organizasyonlar düzenleyebiliyoruz. DüÄŸün merasimleri de özel etkinlik olarak göründüÄŸünden ötürü, bu uygulamanın içine giremiyor.

Hükümet bir ÅŸekilde yasağı kaldıracak diye bekledik. Ama bir türlü olumlu geliÅŸme göremediÄŸimiz için. sektör için faaliyette bulunan bir çok iÅŸ yeri iflasın eÅŸliÄŸine geldiÄŸi için. gençlerimiz düÄŸün yapamadıklarından dolayı ciddi sıkıntılar yaÅŸadıkları için.. ve düÄŸün etrafında ki tüm branÅŸlarda (kamera, müzik, yemek, vs.) hizmet veren arkadaÅŸlarımız için bir platform kurmaya karar verdik.

Eyüp Salar (YaÅŸam DüÄŸün Salonu), Ümit Åžahin (DJ Åžahin), Onursal (Grup Eylül), Falcon (Prestige Video) ve Eyyüp Yıldırım’ın (Elite Events) öncülüÄŸü sonucunda Belgian Wedding Platform’u kurduk. Bu platformun amacı, düÄŸün sektöründe aktif olan bütün branÅŸları temsil etmek. Yani sektörde ki arkadaÅŸların haklarını savunmak, bir çok konuda resmî bilgiler vermek, yardım talebinde bulunanları yönlendirmek gibi faaliyetlerde bulunmak amacımız.

ÇaÄŸrımıza cevap verip ilk günden itibaren Belçika genelinde bir çok düÄŸün salonu platformumuza katıldı. Birlikten güç doÄŸar inancıyla çıktığımız bu yolda bizi desteklemek ve bize katılmak isteyen herkesin bizimle iletiÅŸime geçmesini diliyoruz ve öncelikle “Belgian Wedding Platform” isimli sayfamızı ziyaret edip beÄŸenmenizi talep ediyoruz.

İlk çalışmalarımıza gelince, salonlarımızın tekrar faaliyete açılması için bir proje hazırlayıp bir çok siyasetçi ile görüÅŸmeler geçirdik. En son bu sabah Brüksel hükümeti binasında bakan Nawal Ben Hamou öncülüÄŸünde Brüksel BaÅŸkent Bölgesi BaÅŸkanı Rudi Vervoort kabinesi ile toplantımız oldu.
Toplantıya platform adına katılanlar :

Eyup Salar (YaÅŸam DüÄŸün Salonu)
Eyyup Ylldırım (Elite Events)
Sevil Dogan (Birmingham Palace)
Fikri Yıldırım (Kraainem Events)
Şahin Yaramış (De Schepper)
Jeroen Mosselmans (Zaal Reyan)
Falcon Fms (Prestige Video)
Umt Shn (DJ Åžahin)
Onursal Özokcu (Grup Eylül)
Tugba Urfali Özokcu (DJ TuÄŸba)
Bir hayli olumlu geçen toplantımız sonucunda, sesimizi duyurabildiÄŸimiz ve dinlendiÄŸimiz için memnunuz ve umutluyuz. Projemiz 21 Eylül haftasında gerçekleÅŸecek olan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında ele alınacaktır. Olumlu kararlar çıkacağını umuyoruz.

Bu yolda bizleri destekleyen ve bizleri dinleyen baÅŸta Saint-Josse Belediye BaÅŸkanı Emir Kir, Brüksel Bakanı Nawal Ben Hamou, Brüksel Milletvekili Sevket Temiz, Brüksel Belediye BaÅŸkanı Philippe Close, MR partisi Brüksel BaÅŸkanı David Leisterh, Brüksel BaÅŸkent Bölgesi BaÅŸkanı Rudi Vervoort olmak üzere bütün siyasetçilere teÅŸekkür ederiz.

Saygı ve sevgilerimizle,
Belgian Wedding Platform

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler