BELÇİKA

TÜRKİYE’NİN BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN ANZAK GÜNÜ ANMA TÖRENİ’NE KATILIM

Email :

~~Türkiye’nin Brüksel BüyükelçiliÄŸi, önceki yıllarda olduÄŸu gibi bu yıl da 25 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anzak Günü anma törenlerine katılım saÄŸladı. BüyükelçiliÄŸi temsilen Birinci MüsteÅŸar Engin SolakoÄŸlu’nun hazır bulunduÄŸu tören vesilesiyle Leper ÅŸehrinde Menin Kapısı olarak da bilinen ÅŸehitler abidesine Türkiye Cumhuriyeti adına çelenk bırakılmıştır.
Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri tarafından Belçika makamlarıyla birlikte 25 Nisan Salı günü düzenlenen anma törenlerine katılan SolakoÄŸlu, bu çerçevede, Flaman Bölgesinde yer alan Leper kentine gelerek  Belediye binasını ziyaret etmiÅŸtir.
Leper Belediye Binası önünde Belediye BaÅŸkanı Jan Durnez ve Belediye yetkilileri tarafından karşılamayı müteakip katılımcılarla birlikte bando eÅŸliÄŸinde Åžehitler Abidesi’nin bulunduÄŸu
Menin Kapısına yapılan yürüyüÅŸe katılan SolakoÄŸlu, Anzak günü askeri anma töreninde yerini almıştır. Bu sırada Anıt’a Büyükelçilik adına bırakılan çelenk Avustralya Hükümeti ve Halkı adına bırakılan çelenk’in yanına yerleÅŸtirilmiÅŸtir.
Tören daha sonra Belçika SavaÅŸ Anıtında düzenlenen askeri anma merasimiyle devam etmiÅŸ, davetliler onuruna düzenlenen resepsiyonla sona ermiÅŸtir. Belçika’ya törenlere katılmaya geldiÄŸi gözlenen çok sayıda Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşı da bu vesileyle Birinci
Dünya Savaşında Batı Cephesinde  hayatını kaybeden ecdatlarını mezarları başında anma imkanı bulmuÅŸlardır.
BilindiÄŸi üzere, Birinci Dünya Savaşında Batı Cephesini oluÅŸturan Ieper, Çanakkale’den sonra savaÅŸ meydanlarının en önemlilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Burada her yıl yapılan ve geleneksel olarak Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nin de davet edildiÄŸi bu törene dünyanın hemen her ülkesinden ve Belçika’nın çeÅŸitli ÅŸehirlerinden kalabalık bir ziyaretçi topluluÄŸu katılmaktadır.
 

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler