Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında yaşayan Süryani vatandaşlarımızın çocuklarını Türkiye’ye getiriyor. 15 gün Türkiye’de kalacak olan 18-24 yaş aralığında 40 genç, anavatan Türkiye’yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında yaşayan Süryani vatandaşlarımızın çocuklarını Türkiye’ye getiriyor. 15 gün Türkiye’de kalacak olan 18-24 yaş aralığında 40 genç, anavatan Türkiye’yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Gençlik Köprüleri Projeleri kapsamında yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarını anavatan Türkiye ile
buluşturmaya devam ediyor.
Şimdiye kadar yurtdışından 1500 gencimizi Türkiye’nin tarihi ve kültürüyle buluşturan YTB, şimdi de Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Süryani vatandaşlarımızın çocuklarını anavatan ile buluşturuyor.
Proje sayesinde kendi anavatanlarını yakından tanıma fırsatı bulacak olan 40 Süryani vatandaşımız Türkiye’de 15 gün kalarak Mardin ve çevresini ziyaret edecek.
29 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de kalacak olan gençler, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt’i ziyaret etme fırsatı bulacak. Program boyunca seminer, eğitim ve gezilerle bölgenin tarihi, sosyal durumu ve idari işleyişi gençlere anlatılacak.
Türkiye’yi ziyaret edecek olan 18-24 yaş arasındaki gençler, İsveç, Belçika, Hollanda, Almanya ve İsviçre’de yaşayan Süryani vatandaşlarımızın çocuklarından oluşuyor.
YTB, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye ile bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan Gençlik Köprüleri Projesi ile her ay yurtdışında yaşayan vatandaşların çocuklarını Türkiye’ye
getiriyor.
YTB’nin yurtdışında yaşayan gençlerin hem anavatanla bağlarını güçlendirmek hem de ülkelerine döndüklerinde Türkiye kökenli STK’larla ilişkilerini devam ettirmek için, Gençlik Köprüleri Projesi’ni STK’lar üzerinden yürütüyor. YTB’nin Gençlik Köprüleri
Projesi’ne yurtdışında mukim dini, mesleki, sosyal ve diğer tüm STK’lar başvurabiliyor.
Türkiye, azınlıklara yönelik son yıllarda hayata geçirdiği reformlarla birçok tarihi kilisenin onarılması ve açılması ile azınlıklara ait vakıfların iadesi konusunda önemli adımlar attı.
Demokratikleşme, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi kapsamında 30 Eylül 2013 tarihinde açıklanan Demokratikleşme Paketi ile Mor Gabriel Vakfı’na ait 244 dönümlük arazi
Süryani Cemaatine iade edilmişti.
90’lı yılların başında terör saldırıları nedeniyle Türkiye’den göç ederek birçok Avrupa ülkesine dağılan Süryani vatandaşlarımızın Gençlik Köprüleri Projesi ile Türkiye’ye dönecek olmaları devletin vatandaşıyla buluşması açısından büyük önem taşıyor.
Geçtiğimiz yıl YTB heyetinin ziyaret ettiği Almanya’daki Süryani cemaati temsilcileri, devletin kendilerine kucak açmasından dolayı duygulu anlar yaşamıştı. YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Mayıs ayında Belçika’ya gerçekleştirdiği ziyarette de bu ülkede yaşayan Süryani vatandaşlarımızla bir araya gelmiş ve vatandaşlarımız bu ziyaretten memnuniyetlerini dile getirmişti.