SONSUZLUK YOLCUSU MERHUME KARDEŞİM....

~Geçtiğimiz yıl bugünlerde çok sevdiğim kızkardeşim Sevilay Gündoğdu'nun uzun acıların neticesi, sonsuzluğa uçusunu çaresizce izlemiş ve onu Yüce Allah'a emanet etmiştik.

~Geçtiğimiz yıl bugünlerde çok sevdiğim kızkardeşim Sevilay Gündoğdu'nun uzun acıların neticesi, sonsuzluğa uçusunu çaresizce izlemiş ve onu Yüce Allah'a emanet etmiştik.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen acısını ve hasretliğini kalbimde hissetmekteyim. Bacı ayrılığı kardeşlere çok ağır gelir. Bu acıyı Yüce Allah kimseye nasip etmesin. Bir ömür boyu tüm acı ve mutluluğu birlikte hissettiğiniz bedenen ayrı, ancak ruhen ikiziniz gibi olan can kardeşten ayrılmak elbette çok zordur.

Acıların sınırı va zamanı olmaz. Anılarınızı düşündüğünüzde anılarınızda hoş sada bırakan tüm güzel duyguların, ayrılıkla yetim kaldığını farkedersiniz.

Yaşam ile ebediyetin sınırında en sevdiğinizin Allah'ın emri gereği göçüsünü çaresizce izlemenin, yaşamda tek gerçek olan ölüm ile yüzleşmenin, sıkıntısı ve üzüntüsü hafızanızda derin izler bırakmakta.

Ölüm gerçeği bildiğiniz halde, bunu bir müddet kabullenmekte zorlanırsınız. Bu insanın duygusal tabiatında var olan bir durumdur.

Günlerin, ayların hatta yılların geçmesi, sizin hayalinizde izdüşüm olan sevgi dolu hatıraları asla anlamsız kılmıyor. Bilakis sevdiğinize olan hasret ve özlem bu hatıraları tekrar canlandırmaya yönelir. Ancak, tek taraflı varoluş ile hatıralar sizi mutsuzluğa yöneltsede, siz bazen bu ruh haliyle bir nebzede olsa kendinizi teselli edersiniz.

Kardeş ayrılığında hasret ve özlem duygusu kimilerine göre belki bu kadar önemsenmeyebilir. Ancak, insani duygularımız, ailevi sevgilerimizden kaynaklanan güçlü sevgi bağı bizleri zaman zaman duygusal kılabilir.

Bunu anlatmaktan ziyade, elbette hissetmek gerek. Ancak tüm acıları mutluluklara dönüştüren ise vefa ve sevdiğinize olan özlemdir.

Sevgili bacım,

Sen rahmeti bol Yüce Rabbime emanet olarak giderken, bizlerde rahmet aleminde seni mutlu kılacak dualarla sana olan özlemimizi gideriyoruz.

Sevgili Bacım,

Yüce Rabbimin rahmetinde buluşuncaya kadar sevgin içimizden, duaların dilimizden, hatıraların kalbimizden eksik olmayacak rahat uyu...

Ruhun şad, mekanın cennet olsun... Abin...