DİLLERE DESTAN FOLKLÖR EKİBİ AVRUPA'DA DÖRDÜNCÜ OLDU

~~Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de "˜Anadolu'nun folklörü'nü hem gençlerimize hem Belçikalılara hem de Belçika'da yaşayan diğer toplumlara başarıyla tanıtan genç ekipten oluşan "˜Dillere Destan Folklör ekibi Hollanda'da yapılan yarışmayı dördüncülükle bitirdi.

~~Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de ‘Anadolu’nun folklörü’nü hem gençlerimize hem Belçikalılara hem de Belçika’da yaşayan diğer toplumlara başarıyla tanıtan genç ekipten oluşan ‘Dillere Destan Folklör ekibi Hollanda’da yapılan yarışmayı dördüncülükle bitirdi.

Her yıl geleneksel olarak Rotterdam Schouwburg’da organize edilen yarışmnın bu yıl 14.cüsü düzenlendi. Yarışmaya çoğu Hollanda’dan, İngiltere ve Belçika folklör guruplarından 10 ekip katıldı.

Yarışmada Londra’dan gelen ekip birinci olurken, Belçika’dan Dilek Çil genel koordinatörlüğü ve eğitimindeki ‘Dillere Destan Folklör gurubu ise oynadıkları Bitlis yöresi oyunlarıyla dördüncü olarak kupa aldılar. Bitlis yöresi oyunu 7 dakikalık olup, 12 kız, 6 erkek, toplam 18 kişilik bir grupla sahnelendi. Büyük ilginin olduğu yarışmada folklörcilerin aileleride katılarak evlatlarının mutluluklarını birlikte paylaştılar.

Programdabaşarılı genç sanatçı Orhan Ziya Demir yönetimindeki ‘Brüksel Genç Sesler Korosu’da sahne alarak, birbirinden güzel türkülerle yarışmaya renk kattılar.

Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Folklör Eğitmeni Dilek Çil, “Dillere Destan Folklör Gurubu olarak Hollanda’da bizlere dördüncülük kazandıran tüm genç folklörcülerimiz ve genç sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Evlatlarının başarılarına ve mutluluklarına ortak olan tüm kursiyerlerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Bu sonuç iyi ileriki zamanlarda daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Her yıl geleneksel hale gelen bu yarışmanın gelecek yılda 15.cisinin, 23 Mart 2019’da yapılması kararlaştırıldı. Biz nasip olursa o yarışmaya da büyük iddialarla katılacağız. Ben ekibimize güveniyorum. Çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Çalışmalarımızda bizlere enstürman desteğinde bulunan Orhan Ziya Demir’e ve arkadaşlarına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com