05

ALMAN VATANDAŞLIĞI İÇİN BAŞVURUMUZU YAPALIM

Çifte vatandaşlık yasasının Mayıs ayında yürürlüğe gireceğini belirten KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı, yazar Bahattin Gemici yurttaşlarımıza seslendi: “Şimdiden gerekli evrakları hazırlayınız. Alman vatandaşlığına geçmek için başvurunuzu yapınız.” dedi.

Detay
05

SİYONİST İSRAİL SOYKIRIM YAPARKEN YONETİME RAĞMEN HOLLANDA VİCDANI AYAKTA....

ABD destekli Siyonist İsrail'in soykırımı sürerken Hollanda da halk İstasyonlarda oturma eylemi gerçekleştirirken, Dünya halkları da Soykırıma karşı öfkeli... Hollanda'da 16 tren istasyonunda Filistin'e destek için oturma eylemi yapıldı Hollanda'da Utrecht, Lahey, Amsterdam ve Rotterdam başta olmak üzere farklı kentlerdeki toplam 16 tren istasyonunda, Filistin'e destek için oturma eylemi düzenlendi.

Detay
05

Hollanda Lahey Büyükelçi ve Başkonsolos Özkara Avukatlar Bürosunu Ziyaret Etti / Mustafa Koyuncu Arnhem

Arnhem şehrinde 6 genç avukatın bulunduğu Özkara Avukatlar Bürosunu T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Edelstaal Group CEO’su Ertan Torunoğulları, İşadamı Rahmi Gemril ve Edelstaal Simtronic müdürü Hasan Seçilmiş ziyaret ederek kendilerine işlerinde başarı dileklerini ilettiler.

Detay
05

Güney Afrika'nın Lahey Büyükelçisi Madonsela, İsrail'in soykırım davasını değerlendirdi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Lahey Büyükelçisi Vusi Madonsela, ülkesinin apartheid deneyimi nedeniyle Filistin halkının mücadelesine empatiyle yaklaştığını belirterek, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtıkları davada İsrail'in soykırım suçundan ceza alması için tüm ülkeleri tanıklığa çağırdı

Detay
05

Türkiye’deki göçmenleri yakından ilgilendiriyor: Bulgaristan'da yeni 'vatandaşlık' şartı

Bulgaristan'da, yeni düzenleme ile Bulgaristan vatandaşlığı almak için yeni bir şart getiriliyor. Bu kapsamda, Bulgaristan vatandaşlığı almak isteyenlerin Bulgarca bilmesi zorunlu olacak. Düzenleme, Türkiye’deki Bulgaristan göçmenlerini yakından ilgilendiriyor.

Detay
05

DTİK Slovakya Buluşması “Birlikten Güç Doğar”

DTİK Slovakya Temsilcisi Hamza Ali Koptur, “Sayın Bakanım Ömer Bolat Bey, sayın milletvekilim Cemil Yaman Bey, sayın Bakan yardımcım Mustafa Tuzcu Bey, DEİK Başkanım sayın Nail Olpak Bey, DTİK Başkanım Turgut Torunoğulları Bey ve toplantımıza iştirak eden iş insanlarımız, bu akşamki toplantımıza katılarak bizleri onurlandırdınız.

Detay
05

Arnavutluk Başbakanı Rama: Gazze'de ateşkesin zamanı geldi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Detay
05

UAD duruşmasında Güney Afrika: Son 4 ayda 30 bin Filistinli öldürüldü

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) duruşmasında Güney Afrika, son 4 ayda 30 bin Filistinli öldürüldüğünü, bunlar sadece istatistik değil, Filistin halkının etten ve kemikten kanları olduğunu belirtti.

Detay
05

YTB, HANAU KATLİAMINI UNUTTURMUYOR

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen ırkçı terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve saldırıyı unutturmamak için anma programı düzenliyor.

Detay
05

Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici ALMAN PARTİLERİNE ÜYE OLALIM

Modern Vatandaşlık Yasası’nın Federal Meclis’ten sonra Eyaletler Meclisi’nde de kabul edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici yurttaşlarımıza seslendi: “Alman partilerine üye olalım, siyasete ağırlığımızı koyalım.”

Detay
05

UTKU: İletişimde mizahın dozajı iyi ayarlanmalı

Belçika’da yaşayan Mizah yazarı Erdinç Utku, Fikir Atölyesi’nin davetlisi olarak gittiği Almanya’nın Duisburg kentinde Gazeteci Mehmet Tanlı’nın moderatörlüğünde “Mizahın İletişimdeki Rolü” konulu interaktif bir sunum yaptı.

Detay
05

İsrail'in Gazzelileri açlığa terk etmesi, Hollanda'da protesto edildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yüzlerce kişi, yürüyüş yaparak Filistin'e destek verdi, İsrail'in Gazze'deki insanları açlığa terk etmesini protesto etti.

Detay
05

AB'den Türkiye'ye 26 milyon avroluk sığınmacı ve deprem yardımı

Avrupa Birliği (AB), sığınmacılar ve 6 Şubat depremlerinden etkilenenleri desteklemek için 26 milyon avro insani yardım sağlayacağını açıkladı.

Detay
05

İmza atıldı düğmeye basıldı! Ortak Avrupa ordusu geliyor

Avrupa ordularını tek bir orduya dönüştürecek 'LATACC' projesi başlatıldı. Proje kapsamında kıta ülkelerinin ordularının teknolojileri geliştirilecek, yeni savaş araçları ve mühimmatlar üretilecek. Avrupa Komisyonu'nun onayladığı projede gizli Alman teknolojileri de ilk kez kullanılacak.

Detay
05

Konsolosluklarda 2024 Pasaport ücretleri belli oldu Gurbetçilerimizin yurtdışında bulunan temsilcilikler vasıtasıyla alacakları pasaportların ücretleri belli oldu.

2024 yılı ile birlikte yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin konsolosluklar vasıtasıyla alacakları pasaport ücretleri de belli oldu. Vergi, harç ve cezaların artışının hesaplanmasında etkili olan yeniden değerleme oranının 2024 yılı için kesinleşmesiyle birlikte, pasaport ücretleri açıklandı.

Detay