05

HOLLANDA DA DÜZENLENEN ‘DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ ETKİNLİĞİNDE ‘MENGLİ SECRETS’ İMZALI DEFİLE İLGİYLE İZLENDİ…

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, Dünyanın değişik kıtalarında düzenlenen etkinlik ve yürüyüşlerle devam etti. Avrupa’da da düzenlenen etkinliklerin en ilginci ise Hollanda Eindhoven şehrinde bulunan ‘Parktheater’ Salonunda gerçekleştirildi. ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, düzenlenen görkemli organizasyona 100’ü aşkın kadın derneği katıldı.

Detay
05

UTEF THM Umut Işığı Korosu Şahane Performansla Sahne Aldı

Şef Hasan Safran yönetimindeki UTEF Umut Işığı Türk Halk Müziği Korosu “Gemişten Günümüze, Aşıklarımız ve Ozanlarımız” isimli konserle sahne aldı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde yurdun çeşitli yörelerinden sevilen türküler seslendirildi. Konser duygusal ve hareketli türkülerle devam etti. Koro ve solistler, salonu dolduran izleyicilerden büyük beğeni topladı ve tam not aldı.

Detay
05

Saint-Josse Belediyesi’nin renkli Karnavalı 20 Mayıs'ta gerçekleşecek !

Detay
05

GÖNÜLLER ŞAİRESİ NERKİZ ŞAHİN SON KİTABI ‘TERAZİ’Yİ TANITTI VE İMZALADI

Belçika Türk toplumunun saygın Şaire’lerinden olan gönüllerin şairi Nerkiz Şahin son şiir kitabı olan ‘Terazi’ adlı kitabını, tanıttı ve şiir severlerin aldığı kitapları imzaladı.

Detay
05

BRÜKSEL'DEKİ BTBD'NİN KONSERİNDE DAVETLİLER TÜRKÜLERLE BULUŞTU

Başkanlığını Gül Avcıkurt'un yaptığı kısa adı (BTBD) "˜Belçika Teke ve Yöresi Burdur'lular Derneği, "˜Burdur'u Tanıtma Günleri çerçevesinde Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de, 10 Haziran 2023 Saat 18:00'de Place De la Vaillance 5, Anderlecht'te bulunan Müzik Akademisi'nde güzel bir konser düzenledi.

Detay
05

BRÜKSEL'DE AÇILAN BURDUR SERGİSİNE DÜN SANATÇILAR KATILDI, BUGÜN İSE KONSER VERCEKLER

Başkanlığını Gül Avcıkurt'un yaptığı kısa adı (BTBD) "˜Belçika Teke ve Yöresi Burdur'lular Derneği, Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de 9-10 Haziran'da iki önemli etkinliğe imza attıyor.

Detay
05

FEST 1030 JOSAPHAT PARKINDA KUTLANDI

Geleneksel olarak kutlanan FEST 1030 Festivali'nin buyıl ikincisi Park Josaphat'ta coşkuyla kutlandı.

Detay
05

19. SPOR TURNUVASI VE KÜLTÜR FESTİVALİNDE GENÇLERDE "˜FC BIZZ ELITE SAINT JOSSE' YETİŞKİNLERDE İSE, "˜FC IĞDIRSPOR 76' BİRİNCİ OLDULAR.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın himayesinde "˜FC Anatolie 95'in Evere'de bulunan Saint josse Belediye stadında organize edilen '19. Spor ve Kültür Şenliği coşkulu katılımla sonuçlandı.

Detay
05

BELÇİKA "˜9. TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI'NDA İLGİNÇ SONUÇ: İKİ BİRİNCİLİK

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği'nin Koordinesiyle, yarışmanın fikir babası olan Gold Fm Program yapımcısı Sedat Gökçe (Esen Kalın)'nin her yıl hazırlayıp sunduğu, "¹9.Türkiye Bilgi Yarışması'nın finali sonuçlandı. GOLD FM'inde katkı sunduğu yarışmada Birinciliği Brüksel ve Liége paylaştı.

Detay
05

SAINT JOSSE BAŞKAN YARDIMCISI DORAH ILUNGA "˜KÜLTÜRLERİ BULUŞTURDU'

Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga Saint Josse'de yaşayan çeşitli uluslara mensup kültürleri biraraya getirmeye devam ediyor.

Detay
05

"9. Türkiye Bilgi Yarışması" için Basın Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Başarılı Radyo sunucusu Sedat Gökçe'nin fikriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "˜Türkiye Bilgi Belçika Yarışması'nın dokuzuncu finali için Yeni Eğitim Müşaviri Hümeyra Altıntaş Kıran ve GOLD FM'de Program yapımcısı Sedat Gökçe, Büyükelçilik şehit Diplomat Dursun Aksoy salonunda basına bilgi verdiler.

Detay
05

COŞKULU VE RENKLİ SAINT JOSSE FESTİVALİNDEN RENKLİ KARELER...

Saint Josse Belediyesinin Geleneksel Festivali renkli görüntülerle bu yılda gerçekleştirildi.

Detay
05

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BRÜKSEL'DE KUTLANDI"¦

Belçika'da tatil nedeniyle, iki gün öncesi yapılan bir etkinlikle "˜T.C. Brüksel Başkonsolosluğu ev sahipliğinde "˜19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' kutlandı.

Detay
05

SAİIN JOSSE VE SCHAERBEEK BRADERIE'SİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

Saint Josse ve Schaerbeek Braderi'sine ilgi hayli büyüktü. Havanın açık olması ve Saint Josse ve Schaerbeek esnaflarının ortak kurdukları stantlar ve sergilerde renkli görüntüler yaşandı. Vatandaşlar bir taraftan keyifle alışverişlerini yaparlarken, diğer taraftan da bando eşliğindeki müzikli şölenleri izlemenin keyfini yaşadılar.

Detay
05

23 NİSAN'DA EN ESKİ TİYATROCUDAN EN YENİSİNE SERTİFİKA

Çocuk bayramında miniklerin gözlerindeki ışıltı Brüksel'de sahne ışıklarıyla buluştu.

Detay