BAŞKONSOLOS KARAOĞLU'NA SAZLI VE TÜRKÜLÜ VEDA PROGRAMI DÜZENLEDİLER

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'nun görev süresinin sona ermesi vesilesi ile Beringen Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu ve arkadaşları tarafından organize edilen veda yemeği programında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun görev süresinin sona ermesi vesilesi ile Beringen Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu ve arkadaşları tarafından organize edilen veda yemeği programında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı karaoğlu onuruna organize edilen veda programına katılan misafirleri Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu ve eşi Hatice Erdoğdu birlikte karşıladılar. Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu veda programına eği eğitimci Adem Karaoğlu ile birlikte katıldılar.

Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu veda programında yaptığı kısa konuşmasında; ‘’Değerli Başkonsolosumuz Dilşad hanfendiyi tanımaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Çok başarılı bir görev süresi geçirdi. Özellikle asil görevinin dışında Belçika’da Türk kültürünün geleceğe taşınması konusunda örnek çalışmalar yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyor ve devletimiz nezdinde bundan sonra alacağı görevlerinde üstün başarılar diliyoruz’’ dedi.

Başka Erdoğdu veda yemeği organizasyonu konusunda ise; ‘’Bu sefer korona salgını sebebi ile oldukça mütevazi bir buluşma organize ettik. Sadece aile bireyleri, Music Club yöneticileri, Music Club senyor gurubu ve sınırlı sayıda özel bir davetli gurubu ile bir araya geldik. Ben çok duygusal bir insanım. Devletimizin değerli temsilcilerinin burada bizler için yaptığı hizmetleri takdir ile karşılıyorum. Birçok kez etkinliklerde bir araya geldik. Başkonsolosumuz Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Belçika’da çok önemli hizmetlerde bulundu. Hele hele Türk kültürü konusunda müthiş bir performans ortaya koydu. Bunları yakından takip ettik. Şimdi ise kendisinden ayrılmak bize çok zor geliyor. Bugün de böyle duygusal bir an yaşadım. Umarım gelecekte tekrar görüşme imkanımız olur’’ diyerek duygularını ifade etti.

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu veda programında yaptığı konuşmasında ise; ‘’Belçika’da artık görev süremiz sona eriyor. İyi ki buraya gelmişim, sizleri tanımışım. Elimizden geldiği kadar bir çok şeye yetişmeye çalıştık. Zaman zaman çok yorulduğumuz oldu. Ancak bu tatlı bir yorgunluk. Ben milletimi, insanlarımı çok seviyorum. Onlar için koşuşturmak, onların sorunları çözmek, onlarla birlikte olmak çok büyük mutluluk. Bu ülkede hem hizmet etmeye çalıştık hem de çok yeni şeyler öğrendik. Biliyorum, vatandaşlarımız bizi sevdi, biz de onları sevdik. Şimdi ayrılma  zor geliyor.

Belçika’ya ilk geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu sizin eviniz demiştik. Vatandaşlarımızda bu mekanda kendilerini evlerinde hissetleri konusunda telkinlerde bulunmuştuk. Bu sayede özellikle çocuklarımızın geleceği adına ortaya konan etkinliklerde birçok şeyi birlikte paylaşma imkanımız oldu. Sizleri çok özleyeceğim’’ dedi.

Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu yapılan konuşmaların ardından Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na bir plaket sundu. Music Club Senyor Saz Ekibi adına da ayrıca özel bir hediye paketi sunuldu.

Veda programında verilen yemek faslının ardında sunulan türkü resitalinde ise popüler özel parçalara yer verildi.

Yoğun bir Türk toplumunun yaşadığı Beringen’de bulunan güzide mekanlarımızdan biri olan Antep Sofrası Restorant’ta düzenlenen veda programı yapılan hoş sohbetlerin ardından son buldu.

 
Kaynak: GUNDEM.BE.  Hüseyin Dönmez