BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK VEFATI'NIN 85. YILINDA BRÜKSEL’DE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Belçika'nın başkenti Brüksel'de törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük önder Atatürk vefatının 85. yıldönümünde ülkemiz başta olmak üzere, Yurt dışı temsilciliklerde saygı ve rahmetle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Belçika'nın başkenti Brüksel'de törenle anıldı.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği Şehit Dursun Aksoy salonunda bir anma toplantısı gerçekleştirdi.  

Geçici Maslahatgüzar Özgür Çakar'ın himayesinde gerçekleştirilen törene AB Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Azerbaycan Büyükelçisi Vagıf Sadıkov, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Askeri Erkan, Diplomatik görevliler ve Sivil Toplum kuruluş temsilcileri katıldı

Anma Program Ferhan Akın’ın program sunumu ve tam saat 09.05’de Atatürk ve aziz şehitlere saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı.

Askeri Ataşe Albay Çağrı Sağıroğlu'nun "dünya basınının gözünden Atatürk'ün vefatı" konulu sunumu, Geçici Maslahatgüzar Özgür Çakar'ın günün anlamı ile ilgili konuşmasıyla devam etti. Programda  Eylem Demir ve Hüseyin Bağseven adlı çocukların Atatürk ile ilgili şiirlerini okumaları ardından, Atatürk’ün yaşamından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterimi duygulu anlarla izlendi.

Hazırlanan Atatürk köşesinde açılan Anı defterine katılımcıların günün anlamı ve Atatürk ile ilgili düşüncelerini yazmasıyla, anma programı sona erdi

www.belcikaaydinhaber.com