AB, 10 bin Euro üzerindeki nakit ödemeleri yasaklıyor

Avrupa Birliği, kara parayla mücadele kapsamında 10 bin Euronun üzerindeki nakit ödemeleri yasaklayacak.

Avrupa Birliği, kara parayla mücadele kapsamında 10 bin Euronun üzerindeki nakit ödemeleri yasaklayacak.

AB üye devletlerin kabul etmesi halinde bu rakamın altında bir üst sınır bile belirlenebileceği kaydedildi. Nakit ödeme üst sınırı üç yıl içinde geçerli olacak. Ancak, iki özel kişi arasındaki işlemler için geçerli olmayacak. Fakat özel iki kişi arasındaki işlem satışla ilgili profesyonel bir iş ise o zaman nakit limiti geçerli olacak.

Üst sınır getirilecek

Örneğin, doğrudan komşusundan otomobil satın alan bir kişi, komşusu eğer otomobil satıcısı değilse, sınırsız miktarda nakit ödeme yapabilecek. Ancak komşunun iş olarak otomobil alım satımıyla ilgilenmesi durumdan üst limit kuralı geçerli olacak.

Kimler etkilenecek?

Yasa kapsamında bankalar, emlak acenteleri, varlık yönetimi hizmetleri, kumarhaneler, tüccarlar, kuyumcular ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları gibi çeşitli kuruluşlar da etkilenecek. Bu kuruluşların, 3 bin ile 10 bin Euro arasında nakit işlem yapan kişilerin kimliğini tespit etmesi, doğrulaması ve raporlaması gerekecek.Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…

YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.