FC ANATOLIE 95 KÜLTÜR VE SPOR TURNUVA ŞAMPİYONU BÜYÜKLERDE ‹FC IĞDIR 76 BRUSSELS› OLDU

Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen ‘FC Anatolie 95’ Spor ve Kültür Şölenin’de yapılan müsabakalar sonucu bu yılki ‘Veteranlar (Büyükler) Şampiyonu ‘FC Iğdır 76 Brussels’, Gençlerde ise, ‘I love Saint-Josse’ takımı Şampiyon oldu.

Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen ‘FC Anatolie 95’ Spor ve Kültür Şölenin’de yapılan müsabakalar sonucu bu yılki ‘Veteranlar (Büyükler) Şampiyonu ‘FC Iğdır 76 Brussels’, Gençlerde ise, ‘I love Saint-Josse’ takımı Şampiyon oldu.

Belçikalı Iğdırlılar sevinç üzerine sevinç yaşadılar.  Güzel ülkemiz Türkiye’de ‘Alagöz Holding Iğdır Spor’un birinci lige çıkmasının sevinciyle birlikte, Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de top koşturan Iğdırlılar kupayı almanın sevincini, taraftarlarıyla oyunlar oynayarak kutladılar.

Brüksel/’Saint Josse belediye Başkanı Emir Kır’ın insiyatifi ve Gar Radyo sahibi Zana Gargara ve Müzik ekibinin de  katkı sunduğu, geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘FC Anatolie 95 Spor ve Kültür Şöleninin 20.sinde de çok büyük katılım ve coşku vardı.

Başkan Emir Kır ve ekibinin konuklarını ağırladığı Belediye sahasında davetlilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri her şey hazırlanmıştı.

Normalde Havanın hep kapalı olduğu etkinlik gününün gün boyu güneşli olması katılım ve heyecanı artırdı.

Bir taraftan Müsabakalara katılan takımların Gençler ve Büyükler kategorisindeki mücadeleleri devam ederken,  diğer taraftan da çeşitli uluslara mensup Folklor ekiplerinin muhteşem oyun ve gösterileri tam bir Şenlik havasındaydı.

Gençlerin Filistin bayraklarıyla sahne alarak, İsrail’in Filistin’de Gazze’de işledikleri katliamı anlatan gösterilerinde, duygulu anlar yaşandı. Miniklerin Karate ve Tekwando gösterileri yapıldı.

Kültür ve Sporun renk kattığı etkinlik tüm davetlilerce büyük bir beğeniyle izlendi.

Yapılan çekilişlerde İstanbul ve Amerika’ya gidiş dönüş biletleri ve çeşitli hediyeler şanslı davetlilerce paylaşıldı. Etli köftelerin yanında, çeşitli yöresel yiyecek ve içecekler stantlarda satışa sunuldu.

Başkan Kır yaptığı kısa açıklamada: “Bugün muhteşem bir gün havada, sporda kültürde bizden yana. Muhteşem katılımla, spor müsabakaları ve folklor gruplarını zevkle seyretmenin heyecanı içerisindeyiz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl 20. Etkinliğimizde de sizleri görmekten dolayı çok mutluyuz. Bu yıl ki, etkinliğimize katkı sunan Radyo Gar kurucusu Zana Gargara ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sanatçı ve Folklor gruplarımıza da teşekkür ediyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi

Müsabakalar sonucu şampiyon olan ve derece alan kulüplere kupa takdimiyle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com