İngiltere'deki ankette dikkat çeken sonuç: Gençler 'İsrail devleti var olmamalı' dedi

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yapılan İsrail ve Filistin’e dair bir ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Gençlerin büyük bölümü 'İsrail'in hiç var olmaması gerektiğine' inandığını belirtirken, 'Gazze'deki savaştan en çok kim sorumlu?' sorusuna ise 'İsrail hükümeti' şeklinde cevap verdi.

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yapılan İsrail ve Filistin’e dair bir ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Gençlerin büyük bölümü 'İsrail'in hiç var olmaması gerektiğine' inandığını belirtirken, 'Gazze'deki savaştan en çok kim sorumlu?' sorusuna ise 'İsrail hükümeti' şeklinde cevap verdi.

Focaldata tarafından yürütülen ve UnHerd'de açıklanan dış politika konusunda bin 12 seçmenin katıldığı özel bir anketin ön bulguları, 18-24 yaş grubundakilerin yüzde 54'ünün çarpıcı bir şekilde "İsrail devletinin var olmaması gerektiği" belirtti. Sadece yüzde 21'i bu görüşe katılmadı.

İngiltere'de yaşayan 18-24 yaş grubundaki gençlerin %54'ü 'İsrail devleti olmamalı' diyor.

Gazze'deki savaştan İsrail hükümeti sorumlu

Bu bulgu, aynı konudaki diğer UnHerd anketleriyle örtüşüyor. Ayrı bir soruda genç katılımcılara Gazze'deki savaştan kimin daha çok sorumlu olduğu soruldu. Yarısı İsrail hükümetini suçlarken, dörtte biri Hamas'ı yanıtladı. Sadece %19'u "hepsi eşit" yanıtını verdi.