AZERBAYCAN BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ‘NİN ‘AZERBAYCAN’DA YENİ İŞ UFUKLARINI KEŞFETMEK’ ADLI KONFERANSI İLGİYLE İZLENDİ

Azerbaycan Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği ev sahipliğinde, kısa adı (AZPROMO) Azerbaycan Cumhuriyeti İhracat ve Yatırım Tanıtım Ajansı’nın birlikte düzenlediği ‘Azerbaycan’da Yeni iş Ufuklarını Keşfetmek’ konulu konferansa ilgi hayli büyüktü.

Azerbaycan Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği ev sahipliğinde, kısa adı (AZPROMO) Azerbaycan Cumhuriyeti İhracat ve Yatırım Tanıtım Ajansı’nın birlikte düzenlediği ‘Azerbaycan’da Yeni iş Ufuklarını Keşfetmek’ konulu konferansa ilgi hayli büyüktü.

Azerbaycan Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Vaqıf Sadıqov’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Büyükelçi’nin davetlilerini samimi ve sıcak bir şekilde karşıladığı konferansın konuşmacısı, Azerbaycan Cumhuriyeti ‘Azpromo İhracat ve Yatırım Teşvik Ajansı İcra Direktörü Yusif Abdullayev’ idi.

Brüksel’de bulunan Azerbaycan Büyükelçilik salonunda gerçekleştirilen konferansa, Belçika başta olmak üzere, Avrupa, Asya ülke temsilcisi, ekonomist, İşadamı ve  STK temsilcilerinden oluşan, 100’ü aşkın davetli katıldı.

Büyükelçi Sadıqov, yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında, “Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde her geçen gün inkişaf etmekte. Azerbaycan’ın Belçika ve AB Birliği ilişkilerinin olumlu anlamda ileriye gittiğini" belirterek, “Azerbaycan Cumhuriyeti global anlamda stratejik ve zengin yer altı enerji kaynaklarıyla, hem bölgesinde, hem de dünya da, çok önemli bir yeri olduğunu” açıklayarak, “Avrupalı İşadamlarını Azerbaycan’a yatırım yapmaya" davet etti. Büyükelçi bu vesileyle "Vatandaşlarının '28 Mayıs Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nü de kutladı.”

Daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti ‘Azpromo İhracat ve Yatırım Teşvik Ajansı İcra Direktörü Yusif Abdullayev’ sinevizyon eşliğinde güzel bir sunum yaptı.

Azerbayca’nın Ekonomik, Sanayii, Yeraltı Enerji zenginlikleri hakkında detaylı bilgiler veren” Abdullayev, “Socar başta olmak üzere, Yatırıma ve enerjisini ihracat ve ithalat'a yönelik politikalarını” anlatarak, “Avrupa ve Asya İşadamlarını ülkelerinde yatırım yapmalarını bu konuda ülkesinin yatırım yapacaklara imkanlar sunabileceğini” altını çizdi.

Belçika ve Lüksemburg yetkili makamlarının temsilcileri tarafından yapılan açıklamalar sonrası, soruları’da cevaplandıran Azpromo Direktörü Yusif  Abdullayev, “Sizleri ülkemizde görmekten mutlu olacağız” dedi. Konuşmalar sonrası, Azerbaycan’ın Ekonomi ve Sanayiisi yanında, tarihi ve kültürel görsellerden oluşan sergi büyük bir dikkatle izlendi. 

www.belcikaaydinhaber.com

Yusif Abdullayev Kimdir ?

AZPROMO Başkan Vekili

5 Haziran 1983'te Ağdam şehrinde doğdu.

Liseden mezun olduktan sonra 2003 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'ne girdi ve Uluslararası Hukuk alanında lisans diploması aldı.

Meslek hayatına 2005 yılında sigorta ve lojistik alanında çalışarak 2007-2007 yılları arasında başlamıştır.

2007-2015 yılları arasında Azersun Holding'de İhracat Departmanı Direktörü olarak görev yapmıştır.

Aralık 2015'ten 1 Haziran 2018'e kadar AZPROMO Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.