‘SAİNJ JOSSE'DE 'KÜLTÜRLER BULUŞTU STRESLER UÇUŞTU...’

Saint Josse Belediyesi, Brüksel’de bulunan 19 Belediye’nin en küçük belediyesi olmasına rağmen, yıl içerisinde uyuma katkı amaçlı, en çok kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle göz doldurmakta.

Saint Josse Belediyesi, Brüksel’de bulunan 19 Belediye’nin en küçük belediyesi olmasına rağmen, yıl içerisinde uyuma katkı amaçlı, en çok kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle göz doldurmakta.

Başarılı Başkan Emir Kır’ın insiyatif’inde gerçekleştirilen etkinlikleri binlerce Saint Josseli yanında, diğer komşu belediyeye mensup vatandaşlarca da takdir ve coşkuyla izlemekte.

Her yıl geleneksel olarak kutlanan, Mahallenin mozaik yapısına mensup, ’Komşu Kültürler Tanışma ve Dayanışma’ etkinliğinde  Belçika, Türkiye, Fas, Kongo, Romanya ve Bulgaristan, Büyükelçileri ve Başkonsolosları ve davetlileri Başkan Emir Kır ve Başkan Yardımcısı Dorah İlunga birlikte karşıladı.

Yüzlerce davetliyle birlikte, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcıları, Meclia Üyeleri, Siyasiler ve STK Başkanları da katılımcılar arasındaydı.

Saint Josse’de Karnaval öncesi ve sonrası ‘Kültür ve Turizm’den sorumlu Başkan Yardımcısı olan, sempatik davranışlarıyla vatandaşların takdirini alan ve sevilen Dorah İlunga’nın öncülüğünde yapılan etkinlikler vatandaşlara terapi gibi gelmekte.

Yapılan protokol konuşmalarında konuşmacılar " Bu gibi güzel kültürel etkinliklerin Bölgede yaşayan halkların tanışma, kaynaşma, dayanışma ve uyuma çok önemli katkıları olmakta. Multi kültürel yapıda hem kültürler, hem gelenekler ve hem mutfaklar tanıtılmakta. İnsanlar tanışarak birbirlerini anlamaktalar” diye konuşmalarını özetlediler.

Brüksel ve Belediye sınırlarında yaşayan çeşitli ülkelere mensup folklör gruplarının katılımıyla yapılan etkinlikler büyük heyecan ve coşku yaşanmakta. Vatandaşlar hem tanışıyor, kaynaşıyor, hem de multi kültürel mutfaklarda hazırlanan ikramları yakından tatma ve tanıma imkanı bulmaktalar. Mini karnaval havasında geçen etkinliklerde davetliler yöneticilerle birlikte gönüllerince eğlenmekteler.

Belçika, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Kongo, Fas’a ait folklör gruplarının sahne alarak, kendi kültürel oyunlarını ve değerlerini sahnelerken, davetlilerde zaman zaman bu folklör gruplarının oyunlarına katılarak, gönüllerince eğlenip stres atmaktalar. Etkinlikte Turkish Lady Derneği'nin Folklör Grubu'nun, Anadolu Kadınlarının Geleneksel elbiseleriyle söylediği şarkı ve türküler yanında, Nasreddin Hoca^nın skeçi alkışlarla karşılandı. Romanya, Fas ve Bulgaristan folklörleri de görselleriyle yaptıkları gösterilerde göz doldurarak, büyük coşkuyla alkışlandı.

Hayat ve hava şartlarının vatandaşları olumsuz yönde etkilediği ve morallerin bozulduğu ortamlarda bu tür etkinlikler vatandaşlara terapi gibi gelmekte. Vatandaşlar stres yükünden bir nebzede kurtulmak için, bu tür etkinliklere katılım sağlayarak ailece gönüllerince vakit geçirmekteler.

www.belcikaaydinhaber.com