‘10. TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI’NIN FİNALİNDE GENK BÖLGESİ BİRİNCİ OLDU

‘Belçika Türkiye Bilgi Yarışması’nın 10’uncusu ‘T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’ organizesi ve GOLD FM’in katkılarıyla, TOBB Salonunda büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

 ‘Belçika Türkiye Bilgi Yarışması’nın 10’uncusu ‘T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’ organizesi ve GOLD FM’in katkılarıyla, TOBB Salonunda büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. 

Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş’ın davetlilerini karşıladığı programa, T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Brüksel ve Valonie Milletvekili Sadık Köksal, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri, STK Temsilcileri, Sponsorlar, İşadamları, Öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Başarılı sunucu Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerinden Aylin Erdem’in program akışını sunmasının ardından, Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program start aldı.

1 Haziran günü gerçekleştirilen final yarışmasına Belçika genelinden Brüksel, Charleroi, Limburg, Liege, Gent, Genk, Anvers ve Namur olmak üzere 8 bölgeden katılan öğrenciler, büyük bir heyecanla yarıştılar.

Yarışmaya Anvers adına Emir Savurmuş, Bartu Yılmaz, Brüksel adına Eylem Demir, İlayda İnkaya, Chaerleroi adına Sude Aksu, Dilay Doğan, Namur adına Meva Yağmur, Elvin Bozkaya, Mons adına Nisa Bayrak, Enes Halıcı, Genk adına Yağmur Akdoğan, Sıla Yen,Limburg adına Ebrar Ayhan, Ahsen Okur,  Liege adına’da Yasin Özhan ve Emre Bahci yarıştı.

Juriliği Dr. Lebriz Sönmez, Menal Kayadoğru ve Ali Gürtaş’ın yaptığı yarışmada, yarışmacılara 20 sorunun sorulduğu ’10. Türkiye Bilgi Yarışmasın’da Genk bölgesini temsil eden öğrenciler 145 puanla birinci, Liege bölgesini temsil eden öğrenciler 140 puanla ikinci ve Brüksel bölgesini temsil eden öğrenciler 135 puanla üçüncü oldu. Birincilere 250, ikincilere150 ve üçüncülere 100 euro ödül verildi. Diğer yarışmacılara ise, paketler içerisinde çeşitli hediyeler takdim edildi.

BAŞKONSOLOS DENİZ “BİLGİLERİNİZİN YARIŞACAĞI BU GÜZEL YARIŞMADA HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

" Buyıl 10’ncusu yapılan ‘Türkiye Bilgi Yarışması’ programını çok önemsiyor, güzel dilimiz Türkçe’nin yaşatılması ve adına bu tür programlar öğrencilerimizin bilgi daracığının genişlemesi adına önemli buluyorum.

Sevgili çocuklar yarışmaya katılanlar olarak tüm bölgelerden birinci olarak geldiniz burada bilgilerinizi yarıştırmaktan ziyade bilgilerinizi bizlerle paylaşacaksınız. Bizler için aslında hepiniz birincisiniz. derecelendirme işin prosedürdür. Kazanacak olan kazanamayanlar bizler için medeni cesaretlerinden dolayı birincidir. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

EĞİTİM MÜŞAVİRİ KIRAN “BU YARIŞMALAR TÜRKÇE’NİN YAŞAMASI YAŞATILMASI ADINA ÇOK ÖNEMLİDİR”

Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş Kıran yaptığı selamlama konuşmasında Yarışmanın gerçekleştirilmesinde işbirliği yapan Gold FM ve Program Yapımcısı Sedat Gökçe'ye, programa ev sahipliği yapan TOBB Brüklsel temsilciğine, Sponsorlarımıza Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerimize, katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yılda ‘10. Türkiye Bilgi Yarışma’mıza katılan tüm öğrencilerimize dolayı, başarılar diliyorum. Bu tür yarışmalar, hem çocuklarımızın ana dilleri olan Türkçe’yi daha iyi kullanma, hem de kendi kültürel tarihi değerlerini ve bilgilerini yenileme adına önem arz ediyor.

Buraya kadar gelip yarışmaya katılan tüm yarışmacı öğrencilerimiz, gönlümüzün birincileridir. Yarışma gereği yarışanların derecelendirilmesi programın gereğidir. Kazana kazanmayan tüm öğrencilerimiz bilgileriyle bizler için kazananlar olacaktır.

Bu yarışmanın yapımcısı, sponsorlarına ve siz değerli katılımcılara ve programda emeği geçen tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.

GOLD FM PROGRAM YAPIMCISI GÖKÇE .”PROGRAMIN 10.SUNU SUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Gold FM program YAPIMCISI ‘Türkiye Bilgi Yarışmasının’ yapımcısı Sedat Gökçe (Esen Kalın) İlk günün heyecanıyla bu 10.ncu programı sunmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutluyum.

Bu programımıza düzenleyen Eğitim Müşavirliğimize, TOBB Yetkililerine, Türkçe ve Türk Kültürü değerli öğretmenlerine, öğrencilerimize, velilerine ve sponsorlarımıza katkı ve katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

 Tüm yarışmacı öğrencilerimize şunu belirtmek isterim bu yarışmayı bilgi paylaşımı olarak görmek lazım. Hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Folklör ekibinin güzel oyunları alkışlarla takdir edildi.

Sponsorlara plaket takdimi ve toplu görüntülerle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com