05

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KINANMASI GEREKEN NATANYAHU'DUR

İsrail ve İran arasındaki gerginliğin savaşa dönme ihtimali hem bölge ülkelerini hem dünyayı tedirgin etti. Dün akşam Kabine sonrası konuşan ve son durumdan İsrail lideri Netanyahu'yu sorumlu tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ise dünyada manşet oldu.

Detay
05

Fidan: Netanyahu bölgemizi savaşa sürüklemeye çalışıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu'nun iktidarda kalabilmek için “bölgeyi bir savaşa sürüklemeye çalıştığını” söyledi. Fidan, "Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz." dedi.

Detay
05

Antalya'da teleferik kazasında kabin parçalandı: Ölü, yaralı ve mahsur kalanlar var

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , 15 kabindeki 98 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Kazayla ilgili adli soruşturma başlatılırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek teleferiğin yıllık ağır ve rutin bakımlarının yapıldığını söyledi.

Detay
05

KASİYER ŞEYDA ATEŞ ERZURUM'DA 42 ERKEK RAKİBİNİ GERİDE BIRAKARAK MUHTAR OLDU. BRAVO

31 Mart seçimlerinde 42 erkek rakibini geri bırakarak muhtar oldu. Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde bir markette kasiyer olarak çalışan Şeyda Ateş, 31 Mart seçimlerinde 42 erkek rakibini geride bırakarak mahalle muhtarı oldu. Markete gelen kadınların yoğun talebi ile aday olduğunu anlatan Ateş "Avrupa Birliği projelerinden faydalanarak sosyal tesisler ve üretime yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.

Detay
05

ABD nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Sedat Önal atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Detay
05

Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonlarında Kayıtsız Kullanım 180 Güne Çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışından getirilen cep telefonlarının 120 günlük kayıtsız kullanım süresinin, e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceğini duyurdu.

Detay
05

Beşiktaş'ta eğlence merkezinde çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 15'ye yükseldiğini, 7'si ağır 11 yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Detay
05

MİLLİ İRADE YEREL ANLAMDA İKTİDARA KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Dün ülkemizde yapılan yerel seçimlerde 'Milli irade' iktidara Kırmızı Kart gösterdi. CHP 14 büyükşehir olmak üzere 35 il başkanlığını kazanarak, zafer kazandı...

Detay
05

YSK Başkanı Yener: Seçim iş ve işlemleri sorunsuz şekilde devam etmektedir

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Seçim ile tüm hazırlıklarını sorunsuz şekilde tamamlamıştır, seçim iş ve işlemleri sorunsuz şekilde devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Detay
05

ÖNCEKİ BRÜKSEL EĞİTİM MÜŞAVİRİ NESLİHAN KARATAŞ DURMUŞ PROFESÖR OLDUKTAN SONRA DEKAN OLARAK ATANDI

Bir önceki dönem T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri olan Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ, Profesör olduktan sonra, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına atandı. Prof. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ, Dekan olarak göreve

Detay
05

YTB, TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERE “HOŞ GELDİNİZ” DİYOR

YTB, öğrenim görmek için tercihini Türkiye’den yana kullanan uluslararası öğrencileri Ankara’da buluşturdu. Etkinlikte öğrencilere ülkemizin uluslararası öğrenci hareketliliğine bakış açısı anlatıldı.

Detay
05

Yıldız Dağları'nın eteklerinde oğlak ve kuzu sesleri yankılanıyor

Detay
05

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli ülkelere büyükelçi atadı. Suudi Arabistan, Portekiz ve Slovakya dahil birçok ülkenin büyükelçisi değişti.

Detay
05

Asrın felaketinin birinci yılı

Türkiye, geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem nedeniyle ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

Detay
05

Türkiye'de Vaka sayıları arttı, uzmanlar aileleri uyardı: El hijyenine dikkat

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, özellikle kış aylarında yaygın seyreden gribal enfeksiyonların önlenmesinde anne ve babaların alabileceği önlemlere ilişkin tavsiyelerde bulundu..

Detay