Yanan camiyle ilgili önemli gelişme!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenyurt'ta Caferi camiine yönelik saldırıda 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenyurt'ta Caferi camiine

yönelik saldırıda 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyınu’nun düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Vali Mutlu, Esenyurt’ta Caferi camiine yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu tür olaylara fırsat vermeyeceğiz ve yeltenenleri de adaletin önüne mutlaka çıkaracağız. Hiç bir Müslümanın, inanmışın bir mabede saldırmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Ben bu tür olayların içinde her zaman bir provokasyon ararım.

Mutlu, olayla ilgili, “Bu hepimizi fevkalade üzen bir olaydır. Öncelikle bunu şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Bütün ibadethaneler ve Allah’a yalvarılan her mekan kutsaldır. Bunları muhafaza etmemiz ve korumamız gerekir. Caferi kardeşlerimizin gitmiş olduğunu bir camiye yapılmış olan saldırı hepimiz çok üzmüştür ama emniyetimiz konuyu yakinen çok yönlü bir şekilde takip etti ve bugün de bir kişiyi göz altına aldı.

Bu da bir provokatif olaydır. İncelenecek, adli makamlarca değerlendirilecek ve neticede yargılanacak ama en büyük yargılama milletin vicdanındadır.” ifadelerini kullandı.