05

Kanser hastalarını sevindiren haber! Olumlu sonuçlar verdi

İngiltere'de kanserli hücrelere etki ederek bu hücreleri öldüren yeni bir tür kanser tedavisi, insanlar üzerindeki ilk denemelerde ciddi umutlar vaat eden sonuçlar verdi. Virüs tedavisinin kısa bir aşamasında vücudundaki kanserli hücrelerin tümünün temizlendiği görülen bir hasta "İki haftada bir iğne vuruldum, toplam beş hafta sürdü. Şu an bunun üzerinden iki yıl geçti ve atık vücudumda kanserli hücre yok" dedi.

Detay
05

Sağlık Bakanlığı 'maymun çiçeği' rehberi hazırladı

Rehbere göre, ateşle birlikte halsizlik, baş, kas, eklem ağrısı ve lenf düğümlerinin şişmesi bulgularından biri veya birkaçının 21 gün içinde gelişmesi durumunda maske takılarak hastaneye başvurulacak.

Detay
05

SÖ, maymun çiçeği salgınını Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu olarak niteledi

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Virüse dair bilimsel kriterler, deliller ve diğer türlü bilgiler yetersiz olup bizi birçok bilinmezin içinde bırakmıştır." dedi.

Detay
05

Sağlıkta şiddete karşı beyaz isyan!

Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle doruğa tırmanan hekimlere yönelik şiddet, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık emekçileri tarafından ülke genelinde infiale yol açarken, Türkiye genelinde protesto eylemleri düzenleniyor...

Detay
05

Koronavirüs aşısını geliştirmişlerdi... Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e 'İnsanlığa Üstün Hizmet' ödülü

Vehbi Koç Vakfı 'İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilk kazananları, geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla pandemi sırasında milyonlarca hayatın kurtarılmasına katkı sağlayan bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.

Detay
05

Bilim insanları uyardı: Telefona bakmak yaşam süresini kısaltıyor

ABD'de yapılan bir araştırma akıllı telefon ekranlarına uzun süre bakmanın yaşam süresini azalttığını ortaya çıkardı.

Detay
05

~Uçakta maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?

Son haftalarda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok bölgede ortaya çıkan maymun çiçeği salgını etkisini artırıyor. İlk kez Afrika'da ortaya çıkan ve son haftalarda Amerika, Avrupa ve Avustralya kıtasına da yayılan maymun çiçeği virüsü ile ilgili merak edilenleri İngiliz uzmanlar yanıtladı.

Detay
05

Omicron pozitif olanların en çok sorduğu sorular | 9 SORU 9 CEVAP

Şu anda Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Tüm dünyada hızla yayılan varyant nedeniyle hatırlatma dozlarını yaptırmış tam aşılar da dahil olmak üzere çok daha fazla insan covid pozitif çıkıyor. Omicron bir ayı aşkın süredir hayatımızda ama elde edilen veriler çok yeni ve hala net değil. Bu nedenle testi pozitif çıkanların kafalarında onlarca soru var. Biz de bu soruları uzmanlarımıza sorarak yanıtlarını aldık. İşte Omicron varyantı ile enfekte olanların en çok sorduğu sorular...

Detay
05

Avrupa İlaç Ajansı, Sözcü'ye açıkladı: Türkiye başvurmadı, Turkovac geçersiz

Başta AB ve ABD olmak üzere dünyanın büyük kısmında kullanılan 5 aşıya onay veren Avrupa İlaç Ajansı, "Bize Turkovac'la ilgili hiçbir şey gelmedi" açıklaması yaptı. EMA'dan onaylanmayan Turkovac, dünyanın bir çok ülkesinde geçersiz.

Detay
05

Omicron varyantının iki yeni "garip" semptomu ortaya çıktı

Dünya genelinde 300 milyondan fazla vakanın olduğu corona virüsü Omicron varyantıyla korkutucu boyutlara ulaşmaya devam ediyor. Bilim insanları Omicron varyantının iki yeni ve "garip" belirtisi olduğunu açıklayarak bu konuda uyarıda bulundu.

Detay
05

Uğur Şahin'den "aşı olmadı" iddialarına fotoğraflı yanıt

Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin, sosyal medyada aşı karşıtları tarafından ortaya atılan videoların gerçeği yansıtmadığını bir fotoğraf ile kanıtladı.

Detay
05

Uğur Şahin, Omicron varyantına karşı uyardı: Üçüncü doz aşı olun

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Üst Yöneticisi (CEO), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı daha iyi korunmak için üçüncü doz aşıların olunması gerektiğini söyledi

Detay
05

BioNTech'in ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den yeni varyant açıklaması

Almanya'da korona virüs aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Omicron varyantı nedeniyle paniğe gerek olmadığını söyledi.

Detay
05

Avrupa Birliği'nden hatırlatıcı doz açıklaması: 40 yaşın üstündekiler"¦

Avrupa Birliği Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Başkanı Andrea Ammon açıklamalarda bulundu. Kurum, 40 yaşın üzerindeki herkese üçüncü doz Covid-19 aşısı yapılması gerektiğini tavsiye etti.

Detay
05

~~BAŞKAN EMİR KIR: "MUTLAKA AŞINIZI YAPTIRIN ANTİKORLARDAN SORUN OLMAZ VİRÜSLERDEN SORUN OLUR"

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır "Aşı Kampanyası'nın insanlarımızın sağlığı açısından önemli olduğunu" vurgulayarak, "bu anlamda uzun zamandan beri kurduğumuz Aşı İstasyonlarında binlerce vatandaşımızı aşıladık ve Aşılamaya da devam ediyoruz" dedi.

Detay