Belçika Türkleri'nin Kanalı Avrupa Kanal'da yayınlanan ve Moderatörlüğünü başarılı gazeteci Hüseyin Dönmez'in yaptığı 'BELÇİKA GÜNDEMİ' programının bu haftaki konukları Belçika Haber Be Generl Yayın Yönetmeni Celil Gündoğ'du, Araşt.-Yazar Mustafa Öztürk ve Eğitmen-Yazar Halil Koca idi.
Belçika Türkleri'nin Kanalı Avrupa Kanal'da yayınlanan ve Moderatörlüğünü başarılı gazeteci Hüseyin Dönmez'in yaptığı 'BELÇİKA GÜNDEMİ' programının bu haftaki konukları Belçika Haber Be Generl Yayın Yönetmeni Celil Gündoğ'du, Araştırmacı -Yazar Mustafa Öztürk ve Eğitmen-Yazar Halil Koca idi.
Moderatör Hüseyin Dönmez'in hazırladığı programda konuşmacılar aşağıda kendilerine yöneltilen sorular hakkında görüşlerini belirttiler.
- AB İLE TÜRKİYE'NİN EKONOMİK İLİŞKİLERİ VE 'GÜMRÜK BİRLİĞ' ANLAŞMASI HAKKINDAKİ ÇALIŞMALAR.
- EKONOMİ BAKAN'I NİHAT ZEYBEKÇİ'NİN BRÜKSEL'DEKİ AVRUPA GÖRÜŞMELERİ
- FARKLI BİR KÜLTÜRÜN HAKİM OLDUĞU BİR ÜLKEDE GÖÇMEN OLMANIN ZORLUKLARI
- BELÇİKA'DA TÜRK KÖKENLİ SİYASETÇİLER VE ORTAk YAŞAMA KATKILARI
- BELÇİKA'DA TÜRK TOPLUMUNUN YEREL YÖNETİMLERDEKİ KATILIM VE ETKİSİ
- BELÇİKA'DA IRKÇILIKLA MÜCADELE, AYRIMCI, IRKÇI VE GÖÇMEN KARŞITI SİYASİ AKIMLARIN GÜNLÜK YAŞAMA GETİRDİĞİ ETKİLER.
-2015 YILINDA BELÇİKA'DA YAŞAYAN TÜRK TOPLUMUNU BEKLEYEN SORUNLAR
Belçika Haber Genel Yayın Yönetmeni celil Gündoğdu Belçika Haber Be. köşe yazarları Araştırmacı-Yazar Mustafa Öztürk ve Eğitmen Yazar Halil Koca kendi alanları ile ilgili olarak sorulan soruları çok güzel bir şekilde dile getirdiler.
Konuşmacılar özellikle islam'ın terör ile eşleştirilme çabalarına sert tepki göstererek, İslamist Teröristler' kavramının asla kabul edilemez olduğunun altını çizdiler.
Fransa'da Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı ile yaşamlarını yitiren masum insanların öldürülmesinin gerekçesi olamaz. Bu saldırı Avrupalı müslümanları rencide etmiştir, sıkıntıya sormuştur. Barış dini olan islamı terörle bağdaştırmaya çalışanlar gerçekte islam dinine ve mensuplarına zarar vermektedirler.
Ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları, terörist eylem yapanların resmi kurumlarca daha yakın takibe alınması, Suriye ve Irak'a cihatçı adıyla gitmeye çalışanların önlenmesinde hem iktidarlar hem de ailelerin dikkat etmeli.
Avrupa'da son dönemlerde yükselen ırkçılık ve İslamofobi anlayışını daha da tahrik edecek olan bu tür olayları tüm kesimler şiddetle kınamalı tedbirler almalı.
Bu konuda tüm siyasiler ayrıştırıcı ötekeleştirici değil birlikte ortak yaşam alanları oluşturacak söylemlerde bulunmaları gerekir denildi."
www.belcikahaber.be