BELTÜD'DEN « Turkish Coffee Night »

Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD) 30 Ocak Cuma akşamı  « Turkish Coffee Night » adlı program düzenledi.

Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD) 30 Ocak Cuma akşamı  « Turkish Coffee Night » adlı program düzenledi.

Çoğunluğu Belçikalılardan oluşan ve farklı mesleklerden  100e yakın davetlinin katıldığı gecede Türk kahvesinin tarihçesi, Türk kültüründeki yeri ve 40 yıllık hatırı anlatıldı. Konuklar kahvenin yanı sıra lokum, tatlı, kurabiye gibi ikramlarin tadına bakma fırsatı yakaladılar. Grup Doğanay Trio’nun yaptığı canlı müzik geceye renk kattı ve Anadolu rüzgârı estirdi.

Dernek olarak farklı kültürlerden insanları bir araya getirerek birbirlerini tanımaya, yeni dostlukların kurulmasına vesile olmaya çalıştıklarını anlatan BELTUD Başkanı Seval Kayman, “Maksadımız Belçikalı dostlarımızla sıcak otantik bir atmosferde ilişkilerimizi geliştirmek.” dedi.

Geceye katılanlar arasında Henri Goldman (Politique dergisi yayın yönetmeni), Belma Tek, Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar ve Belçika Türk basın mensupları da vardı.

Türk kahvesi sunumuyla başlayan akşam, kahve pişirme gösterisi, canlı müzik, tombola çekilisi ve hediye takdimi ile devam etti. Daha sonra kahve ve Türk çayı eşliğinde katılımcılar geç saatlere kadar koyu sohbete daldılar ve Belçika Türk dostluğunun nice 40 yıl sürmesi için temennilerde bulundular.