AZERBAYCAN'LI SANATÇILARIN MUHTEŞEM MUGAM KONSERİNİ BEDAVA İZLEMEK İSTERMİSİNİZ? KONSERE HERKES DAVETLİDİR.

Azerbayca Cumhuriyeti'nin 100. yıl kuruluş çerçevesinde Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de Azerbaycan'ın tanınmış Mugam sanatçısı Mesum İbrahimov ve orkestra arkadaşları, Tar "“ Elchin Hashimov, Kamancha "“ Elnur Ahmadov ve Nagara "“ Kamran Karimov muhteşem bir konser verecek.verecek

Azerbayca Cumhuriyeti'nin 100. yıl kuruluş çerçevesinde Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de Azerbaycan'ın tanınmış Mugam sanatçısı Mesum İbrahimov ve orkestra arkadaşları, Tar – Elchin Hashimov,  Kamancha – Elnur Ahmadov  ve Nagara – Kamran Karimov muhteşem bir konser verecek.

Müzik Enstrümanları Müzesi'ndeki (Musée des Instruments de Musique -MIM) Rue Montagne de la Cour 2,1000 Bruxelles adresinde saat 19:00'da başlayacak olan konser sonrası, 20:30'da  bir resepsiyon verileceği bildirildi .Ücretsiz olarak düzenlenecek olan 'Mugam konsere Belçika'da yaşayan tüm Azerbaycan halkı ve dostlarının davetli olduğu bildirildi.

Mugham Azeriler Hakkında

Mugham Grubu "Karabağ"

Mansum Ibrahimov başkanlığındaki grup 1998 yılında kuruldu. Grubun adı, grup üyelerinin geldiği Karabağ bölgesinden geliyor.

Grup şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Hollanda, Fransa, Lüksemburg, Letonya, İtalya, İspanya, İsviçre, Ukrayna, Beyaz Rusya, Rusya, Brezilya, Mısır, İran ve diğer birçok ülkede.

Grup ayrıca senfoni orkestrasıyla senfonik muhamgüller gerçekleştiriyor. Arjantin, İsrail, vb. Müzik grupları ile sentetik müzik konserleri verdi.

Azerbaycan mugham

https://ich.unesco.org/fr/RL/le-mugham-azerbaidjanais-00039

UNESCO'nun 2008 İnsanlık Maddi Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yazılı olan Azerbaycan muhhamı, kendisini yüksek derecede doğaçlama yapan geleneksel bir müzik türüdür. Klasik ve akademik müzik, aynı zamanda popüler melodileri, ritimleri ve ozan kökenli performans tekniklerini içerir ve ülke genelinde birçok bağlamda uygulanır. Azerbaycan muhamgülünün çağdaş yorumları, ülke tarihinin farklı dönemlerini yansıtıyor.

Girişin ücretsiz olduğu Konser hakkında Bilgiler.

KONSER HAKKINDA BİLGİLER

Tarih. 20 haziran 2019 Perşembe akşamı

Saat: 19:- 20:30 mugam sunumu ve 22:30 -22:00 arası resepsiyon verilecektir.

Adres: Adres:Rue Montagne de la Cour 2,1000 Brussel,,

KATILACAK DAVETLİLER KATILIMLARINI İSİM VE SOYİSİMLERİNİ AŞAĞIDAKİ EMAİL ADRESİNE İLETEBİLİRLER:

rsvp@azembassy.be