Kerbela şehitleri anıldı

Kars'ta ve Iğdır'da, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin Hicri takvime göre 1380'inci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Okunan mersiyelerde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Siyah elbise giyen kadınlar, ellerinde dev zülfikarla yürüyüşe katıldı

~~Kars'ta ve Iğdır'da, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin Hicri takvime göre 1380'inci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Okunan mersiyelerde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Siyah elbise giyen kadınlar, ellerinde dev zülfikarla yürüyüşe katıldı.

~~Kars'ta ve Iğdır'da, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin Hicri takvime göre 1380'inci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.
 Kars'taki törende Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde bir araya gelen, ellerinde Türk bayrağı ile Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan yaklaşık 15 bin kişilik grup, anma programı kapsamında yürüyüşe geçti.
 Gruptakiler, Faikbey Caddesi'nden Merkez Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde sineler dövüldü.. Okunan mersiyelerde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Siyah elbise giyen kadınlar, ellerinde dev zülfikarla yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşte çocukların taşıdığı, üzerinde "Hazreti Ali Asger (a.s)" yazan sembolik tabut dikkati çekti. Ayrıca diğer katılımcılar Hz. Hüseyin'i temsilen vücudunda oklar bulunan cenazeyi taşıdı. "Yezid'le su içmektense Hüseyin'le şehadet güzeldir", "Sizde ne kadar çok yezid varsa bizde Hüseyinler bitmez" pankartları taşındı.
Yürüyüşte Hz. Hüseyin'in oklarla katledilişini sembolleştiren cenaze de taşındı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşe, Garnizon Şehitliği'nde ara verildi. Burada Kars Valisi Türker Öksüz'ün de katıldığı törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda şehitler için dua edildi.

Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1380'inci yılı dolayısıyla Iğdır'da da aşure merasimi düzenlendi. Kentte yaşayan binlerce Caferi vatandaş, her yıl muharrem ayının 10'uncu günü, Kerbela'da katledilen Hz. Hüseyin ve 72 yakınının yasını tutmak amacıyla düzenledikleri aşure merasimi dolayısıyla sabah saatlerinde bir araya geldi.
İl merkezi ve ilçelerde bulunan birçok ev ve cadde, matem ayı kabul edilen muharrem ayında siyahlara büründü. Siyah kıyafetler giyinen gençlerin oluşturduğu "Deste" adı verilen gruplar, camilerden toplanarak Asrı Mezarlığa ve aşure merasimin yapılacağı Zübeyde Hanım Meydanı'na yürüdü. Burada öğlene kadar devam eden anma etkinliklerinde, Kerbela şehitleri için dua edildi, sinezenler okunup ihsan ikramları dağıtıldı.