AFGANİSTAN ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVI BİRİNCİSİ TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİ

Afganistan üniversite geçiş sınavında birinci olan Şemsiye Alizade, yüksek öğrenim eğitimi için Türkiye'yi seçti. Alizade, Türkiye Bursları kapsamımda İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitim alacak.

Afganistan üniversite geçiş sınavında birinci olan Şemsiye Alizade, yüksek öğrenim eğitimi için Türkiye’yi seçti. Alizade, Türkiye Bursları kapsamımda İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitim alacak.

Afganistan’nın ulusal düzeydeki üniversiteye giriş sınavı Konkor’da 2020 birincisi olan Şemsiye Alizade tercihini Türkiye’den yana kullandı. Alizade, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları programına başvuru yaparak üniversitesi eğitimi için İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni tercih etti. Türkiye Bursları programına kabul edilen Alizade, Türkiye’de tıp eğitimini tamamladıktan sonra ülkesi Afganistan’a hizmet edecek. Başka ülkelerden de burs teklifi olan Alizede, Türkiye ve Türkiye burslarını seçti. Bu yıl Türkçe hazırlık eğitimi alacak olan Alizade, bir sonraki yıl İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitimini sürdürecek.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Cengiz Aydemir de, Alizade’ye işlemlerinde yardımcı oldu ve Kabil Havalimanı’ndan Türkiye’ye uğurladı.