BAŞKAN EMİR KIR'DAN AŞI ELESTIRISI

Brüksel'de aşılama oranlarındaki eşitsizlik nasıl açıklanır? "Dini faktör bir rol oynayabilir, ancak bu çok kolay bir açıklama"

Brüksel'de aşılama oranlarındaki eşitsizlik nasıl açıklanır? "Dini faktör bir rol oynayabilir, ancak bu çok kolay bir açıklama"

Saint-Josse-Ten-Node, ülkedeki en fakir belediyedir ve ayrıca Brüksel'in en yoğun nüfuslu şehridir. Brüksel'in kuzeyindeki belediyelerden veya en zengin belediyelerden çok daha düşük bir aşılama oranına sahiptir. Birkaç gündür tartışma, açıklamayı bulmak için hararetli. Dini, cemaat ve hatta ekonomik bir faktör mü? Muhtemelen üçü birden.

Hiçbir resim yok: 65 yaşın üstündeki kişilerin% 52'si Saint-Josse-Ten-Noode'de aşılanırken, Ganshoren'da% 73 ve hatta Woluwe-Saint-Pierre'de% 80'dir.

~~Saint-Josse belediye başkanı Emir Kir, bu sabah La Première'de böyle bir eşitsizliği açıklamaya çalıştı. Ona göre ilk faktör her şeyden önce sosyo-ekonomiktir:

"Saint-Josse'de yoksulluk bir gerçektir. Açıkça dijital bir uçurum var. Her şey bir uygulama aracılığıyla yapıldı. İnsanların her zaman bilgisayarı yok veya bir uygulamayla başa çıkacak teknik becerilere sahip değiller "dedi eski Sosyalist Parti üyesi.

Brüksel Sağlık Bakanı Alain Maron (Ecolo) dahil diğerleri için, Ramazan'ın ortasında rol oynayan dini bir faktör de var: bazı Müslümanlar aşı olmaktan çekiniyor. Emir Kır cevaplıyor: Dinsel faktör bir rol oynayabilir, ancak bu çok kolay. Ramazan ayında aşı olabilirsiniz ("¦). Bilirsiniz, ibadethaneler kapalıdır ve saygı duyulur. Virüs, din ne olursa olsun herkesi etkiliyor. '

Yani bazı topluluklar aşılara diğerlerinden daha dirençli değil mi? "AstraZeneca örneğini alırsanız, bu çok kötü. İnsanlar artık güvenmiyor. Kaotik uluslararası ve ulusal iletişimi suçlayın. ''

Ek olarak, dilbilimsel bir argüman da ortaya atılır. Başkentte 100'den fazla dil konuşulmaktadır. Ancak Covid talimatları çoğunlukla Fransızca ve Hollandaca olarak verilmektedir. Emir Kir, komününde en çok konuşulan dilleri kullanarak uyum sağladığımızı anlatıyor.

Yakınlık

Durum nasıl değiştirilir? Emir Kır, Cocom'a başvurur: 'Bilgiyi saklıyor. Kiminle temasa geçilmediğini veya kimin aşı merkezine gitmeyi reddettiğini bilmiyoruz. Çok fazla yerel deneyime sahip belediyelerle çalışmak zorundasınız. '

Saint-Josse belediye başkanı, her belediyede yerel düzeyde aşılama merkezlerine ihtiyaç olduğuna inanıyor. Ayrıca çağrı merkezleri kurdu ve ekipler mümkün olduğunda eve dönüyor. "Farkındalık yaratmak için pazarlara da gidiyoruz."

Daha fazlası için:
Yeni Zelanda en iyi pandemi yönetiminde küresel liderliğini kaybetti, Belçika hala kötü bir konumda
Aşı patentlerini kaldırmak neden övgüye değer bir hedef olsa da o kadar basit değil