HİLAL YALÇIN FLAMAN BÖLGESİ MİLLETVEKİLİ OLDU

Belçika'nın Flaman Bölgesi partilerinden CD&V listesinden 26 Mayıs 2019 yılında yapılan genel seçimlerde Flaman Parlamentosu'na CD&V Limburg Bölgesi Listesinden yedek aday olarak katılan Hilal Yalçın'ın listebaşı Milletvekili Lode Ceyssens'ın görevinden ayrılması nedeniyle milletvekili olarak görevlendirildiği bildirildi.

~Belçika’nın Flaman Bölgesi partilerinden CD&V listesinden 26 Mayıs 2019 yılında yapılan genel seçimlerde Flaman Parlamentosu'na CD&V Limburg Bölgesi Listesinden yedek aday olarak katılan Hilal Yalçın’ın listebaşı Milletvekili Lode Ceyssens'ın görevinden ayrılması nedeniyle milletvekili olarak görevlendirildiği bildirildi.

~2019 seçimlerinde 2. Sıradan yedek aday olarak seçimlerde yer alan Hilal Yalçın’ın seçimlere listebaşı olarak katılan Lode Ceyssens’in Çiftçiler Federasyonu Başkanı olmasının ardından milletvekilliğinden ayrılması ile boşalan yere yedek milletvekili adayı olması nedeniyle gelmiş oldu. CD&V partisinin Limburg Bölgesinden listebaşı olarak seçilen Milletvekili Lode Ceyssens 1 eylül 2021 tarihi itibari ile yeni görevine başlamış olacak ve yerini Türk kölkenli siyasetçi Hilal Yalçın’a bırakmış olacak.

HİLAL YALÇIN İÇİN ''BİR ŞANS DAHA VAR'' DEMİŞTİK.

Mayıs 2019’da yapılan genel seçimler sonrası Hilal Yalçın için bir ihtimalin daha olduğunu belirtmiştik. Bu ihtimaller arasında Milletvekili Jo Vandeurzen’un emekli olması(siyasetten ayrılması), listebaşı Lode Ceyssens’in ise bakan olması durumunda 2. Sıra yedek olan Hilal Yalçın’ın milletvekili olabileceğini belirtmiştik.  Ünlü siyasetçi Jo vandeurzen siyasi kariyerini sonlandırdı, ancak Lode Ceyssens kurulan koalisyon hükümetinde bakan olarak yer alamadı. Ancak Lode Ceyssens’in Belçika’nın en önemli kuruluşlarından biri olan Çiftçiler Federasyonu(Landbouworganisatie Boerenbond) başkanı olmasının ardından siyasetten ayrılması Beringen Belediye Başkan Yardımcısı Hilal Yalçın’ın önünü açarak milletvekili olmasını sağlamış oldu.

2007-10 yıllarında ise Federal Milletvekili olarak Limburg Bölgesinden ilk seçilen Türk kökenli siyasetçi olma başarısını gösteren Hilal Yalçın son dönemde Beringen Belediyesinde Sosyal İşler ve Sosyal yardım Kurumu OCMW’den sorumlu Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Türk kökenli siyasetçi Hilal Yalçın 26 Mayıs 2019 yılında yapılan genel seçimlerde 6.828 tercih oyu almayı başarmıştı.

Hilal Yalçın kimdir?
Hilal Yalçın 1981´de Hasselt şehrinde doğdu. İşadamı Zeki Yalçın ve Doğuş Engelliler derneği başkanı Nurten Caz´ın 3 çocuğunun en büyüğü olan Hilal Yalçın eğitimini Belçika´da yaptı.

Brüksel Flaman Üniversitesi VUB’de Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Hilal Yalçın Leuven Üniversitesinde göçmen kökenli öğrencilerin yüksek okula adaptasyonu doğrultusunda uygulanan bir proje üzerinde araştırma görevlisi ve danışman olarak görev yaptı.

Siyaset arenasında ilk defa 2007 yılında katıldığı genel seçimler sonrası federal milletvekili olan ve 2010 yılına kadar görev yapan Hilal Yalçın katıldığı seçimlerde yürüttüğü kampanyalarda ağırlıklı olarak eğitim, istihdam, ayrımcılık ve ırkçılık konularını işleyerek temel insan haklarına dayalı uyumlu bir toplum için siyasette öncelik vereceği prensipler üzerinde durdu. Hilal Yalçın bu görev süresince ayrıca parlamento nezdinde sosyal işler ve vatandaşlık işleri komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Yalçın ayrıca görev süresince küreselleşme komisyonu başkan yardımcılığı görevini de başarıyla taşıdı.

Hilal Yalçın CD&V partisi listesinden 2012 yılında katıldığı yerel seçimlerde belediye meclis üyesi oldu. Ardından ocak 2016 yılından itibaren sosyal işler/OCMW’den sorumlu belediye başkan yardımcısı oldu.

Hilal Yalçın 14 Ekim 2018 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrası oluşturulan yeni koalisyonda yeniden başkan yardımcısı olarak görev üstlendi. Yalçın 6 yıl süreyle Sosyal İşler ve Sosyal yardım Kurumu OCMW’den sorumlu Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yapacak.

124 üyesi bulunan ve 5 yıl için seçilen Flaman Parlamentosu Üyeleri arasında yer alan Hilal Yalçın 1 eylül 2021 tarihinden itibaren 2024 yılında yapılacak seçimlere kadar Flaman Bölgesi Milletvekili olarak görev yapacak.

Limburg Bölgesinin tanınmış Türk kökenli avukatlarından biri olan Nuh Alkış ile evli olan Hilal Yalçın 2 çocuk annesi.