T.C. Brüksel Büyükelçiliği '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Nedeniyle Anma Programı' düzenledi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni hakkında basın notu FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin beşinci yıldönümü vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy'un ev sahipliğinde TC Brüksel Büyükelçiliği tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni hakkında basın notu FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin beşinci yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy'un ev sahipliğinde, TC Brüksel Büyükelçiliği tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

TOBB Belçika Temsilciliği salonunda düzenlenen törene Belçika'daki diğer Türk diplomatik ve konsolosluk misyon şefleri ve askeri erkanın yanısıra, KKTC, Azerbaycan gibi dost ülke Büyükelçilikleriyle, Türk sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.

Program Türkçe ve Türk Kültürü Koordinatör Öğretmeni Aylin Erdem'in başarılı sunumu, Şehitlere Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ının okunmasıyla başladı.

Törende, Kovid-19 salgınıyla ilgili önlemler nedeniyle sınırlı sayıda katılımla töreni düzenlemek durumunda kaldıklarını, gelecek sene çok daha geniş katılımlı bir tören düzenlemeyi temenni ettiklerini belirten Büyükelçi Dr. UIusoy, "15 Temmuz terörist darbe girişimi Avrupa yakın tarihindeki en kanlı darbe saldırısıdır. Anayasal düzenimizi yıkmayı, seçilmiş meşru Hükümeti devirmeyi hedefleyen darbeci teröristlere, halkımız gereken yanıtı vermiş, hep birlikte "Türkiye Geçilmez" demiştir.

Türk demokrasisine kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını yitiren aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz" dedi. Türkiye'nin FETÖ ile diğer terör örgütleriyle olduğu gibi, Anayasası, ilgili kanunları ve uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde ve demokratik meşruiyet temelinde mücadele ettiğini belirten Büyükelçi Dr. Ulusoy, bu mücadelenin süreceğini, FETÖ'nün sadece Türkiye değil, faaliyet gösterdiği bütün ülkeler için tehdit arz ettiğini, bu çerçevede, genç dimağları zehirleyen FETÖ iltisaklı okulların ve sözde sivil toplum kuruluşlarının en büyük tehlikelerden birisini teşkil ettiğini vurguladı.

Bu kapsamda, sivil toplum kuruluşlarımızın da hem Belçika hem de Türk toplumunu FETÖ tehlikesi konusunda uygun vesilelerle uyarmalarının önemli olduğunu söyledi. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için dua edilen ve helva dağıtılan törende, ayrıca, Büyükelçiliğin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında tertiplediği resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye gençlere çeşitli ödüller takdim edildi. Kompozisyon vr Resim yarışmasında derece alan Metehan Bayık ve Hamza Şen'e hediyelerini Büyükelçiler takdim ederek, tebrik dileklerinde bulundular. Dereceye giren resimlerden oluşan sergi gezildi.

TC Brüksel Büyükelçiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma günü kapsamında, Büyükelçi Dr. Ulusoy'un, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi bağlamında Belçika kamuoyuna ve Belçika'daki Türk toplumuna yönelik ayrı ayrı mesajları yayımlanmıştır. Ayrıca Belçika'daki Türk basınıyla sohbet toplantısı düzenlenmiştir. Resim ve kompozisyon yarışmaları tertiplenmiştir. Büyükelçilik ve SETA Brüksel Temsilciliğiyle işbirliğinde, Belçika Türk sivil toplum kuruluşlarına yönelik Doç. Dr. Talha Köse'nin konuşmacı olarak katıldığı bir webinar da düzenlenmiştir. Geçen yıl olduğu gibi, şehitlerimiz anısına Büyükelçilik Konutu bahçesine gül fidanı da dikilmiştir.