Belçika'da 'kağıtsızlar' açlık grevlerini askıya aldı

Belçika'da yıllardır yasal oturum veya çalışma belgeleri olmadan ülkede yaşayan ve "kağıtsız" olarak adlandırılan göçmenler, son iki gündür hükümet temsilcileriyle yapılan görüşmelerde henüz kesinleşmeyen bazı anlaşmalara vardıklarını bildirdi. Göçmenler, açlık grevlerini askıya aldı, susuzluk grevlerine son verdi.

Belçika'da yıllardır yasal oturum veya çalışma belgeleri olmadan ülkede yaşayan ve “kağıtsız” olarak adlandırılan göçmenler, son iki gündür hükümet temsilcileriyle yapılan görüşmelerde henüz kesinleşmeyen bazı anlaşmalara vardıklarını bildirdi. Göçmenler, açlık grevlerini askıya aldı, susuzluk grevlerine son verdi.

~Belçika'nın başkenti Brüksel'de "kağıtsızlar" olarak anılan göçmenler açlık grevlerini askıya aldı, susuzluk grevlerine son verdi.

~Yıllardır yasal oturum veya çalışma belgeleri olmadan ülkede yaşayan "kağıtsızlar"ın sözcüsü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son iki gündür hükümet temsilcileriyle yapılan görüşmelerde henüz kesinleşmeyen bazı anlaşmalara vardıklarını duyurdu.

Kağıtsızlar, kaldıkları kiliseyi alkışlar eşliğinde boşalttı.

Belçika’da “kağıtsız” olarak adlandırılan yaklaşık 150 bin göçmen, yıllardır yasal oturum veya çalışma belgeleri olmadan ülkede yaşıyor. Birçoğunun oturum talepleri reddedilen “kağıtsızlar”ın yaklaşık 400’ü, seslerini Belçika hükümetine duyurmak için altı aydır başkent Brüksel’in merkezindeki bir kilise ile üniversite kampüsünün bir bölümünde yaşıyor.

Cezayir, Tunus, Afganistan, Pakistan ve birçok Afrika ülkesinden yıllar önce Belçika’ya gelen bu göçmenlerin durumu yıllardır ülkenin tartışma konularından biri.

Daha önce 2000 ve 2009 yıllarında da açlık grevi yapan “kağıtsızlar”, o dönemde taleplerine karşılık bulmuş ve yasal olarak sisteme dahil edilmişlerdi.