Türk mutfağı EatBrussels gastronomi festivalinde ilk kez tanıtıldı

Brüksel Başkent Bölgesi yönetimi tarafından her sene düzenlenen EatBrussels gastronomi festivalinde bu sene ilk kez Türk mutfağı tanıtıldı. 2-11 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlemekte olan festivalde yemeğimiz 7 Eylül günkü menüde ana yemek olarak sunuldu. Başlangıç yemeklerinin Lille ve Kinşasa'dan, tatlının ise Brüksel bölgesinden olduğu mönüde, ana yemek, Brüksel Büyükelçiliği tarafından hazırlanan Mutancana ve perde pilavından oluştu.

Brüksel Başkent Bölgesi yönetimi tarafından her sene düzenlenen EatBrussels gastronomi festivalinde bu sene ilk kez Türk mutfağı tanıtıldı. 2-11 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlemekte olan festivalde yemeğimiz 7 Eylül günkü menüde ana yemek olarak sunuldu. Başlangıç yemeklerinin   Lille ve Kinşasa’dan, tatlının ise   Brüksel bölgesinden olduğu   mönüde, ana yemek, Brüksel Büyükelçiliği tarafından hazırlanan Mutancana ve perde pilavından oluştu.

Brüksel Bölgesinin kurumsal işbirliği kurduğu dünya şehirleri arasında yer alan   İstanbul şehri bağlamında ülkemizi temsilen Brüksel Büyükelçiliği tarafından hazırlanan yemekler   yüzü aşkın katılımcının beğenisini kazandı.

Brüksel Başkent Bölgesi Bakanı Clerfayt, Federal Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, yerel Türk siyasetçiler ile Büyükelçilerin de katıldığı yemekte hazır bulunan Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Büyükelçilik aşçısı tarafından hazırlanan tarihi bir yemek olan mutancana’nın, İstanbul’un kapılarını Türklere açan Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek olarak bilindiğini söyledi.  Büyükelçi Ulusoy, çeşitli kuru meyvelerle birlikte hazırlanan bir kuzu yahnisi olan mutancana’nın  çok farklı rafine lezzetleri içeren geleneksel Türk mutfağının tarihi ve nadide örneklerinden olduğunu, konukların Türk mutfağının zenginliğine bir kez daha tanık olduklarını kaydetti.