Fenerbahçe, Antwerp'te hayata döndü: 0-3

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Antwerp'e konuk olan Fenerbahçe, deplasmanda çok iyi futbol sergileyerek 3-0 galip geldi ve gruptaki ilk galibiyetini alarak Avrupa macerasını sürdürme yolunda kritik bir zafer elde etti. İlk yarıda Antwerp'e 3 gol atan Fenerbahçe 19 yıl sonra bir ilki başarırken, 4 maç sonra galibiyetle tanıştı.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Antwerp'e konuk olan Fenerbahçe, deplasmanda çok iyi futbol sergileyerek 3-0 galip geldi ve gruptaki ilk galibiyetini alarak Avrupa macerasını sürdürme yolunda kritik bir zafer elde etti. İlk yarıda Antwerp'e 3 gol atan Fenerbahçe 19 yıl sonra bir ilki başarırken, 4 maç sonra galibiyetle tanıştı.

~Avrupa Ligi D Grubu’nda kader maçına çıkan Fenerbahçe, deplasmanda Antwerp’i 3-0’lık skorla mağlup ederek gruptaki dördüncü maçında ilk galibiyetini elde etti. Gruptan çıkma umutlarını korumayı başaran Fenerbahçe, özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla da alkış topladı. Süper Lig’de son 3 maçını kaybeden ve Avrupa Ligi’nde son olarak Antwerp ile berabere kalan Fenerbahçe, 4 resmi maçtan sonra galibiyetle tanışmış oldu ve kötü gidişe dur dedi. Antwerp karşısında Mert Hakan Yandaş (9′), Max Meyer (16′) ve Mergim Berisha’nın golleriyle ilk yarıda üç gol atarak 2002’den beri ilk kez bunu başaran Fenerbahçe, farkı daha da arttıracak şansları değerlendiremedi. İkinci yarıda skoru korumayı bilen Fenerbahçe, Antwerp deplasmanından 3-0’lık galibiyetle ayrılarak Olympiakos’un Frankfurt’a yenildiği gecede üst tura yükselme umutlarını son iki maç öncesinde korumayı bildi. Fenerbahçe gruptaki ilk galibiyetini alarak puanını 5 yaparken, Antwerp 1 puanda kaldı. Sarı lacivertliler, grupta bir sonraki maçında Olympiakos deplasmanına konuk olacak.

~Belçika deplasmanında maçın ilk dakikalarında Antwerp baskısı yiyen Fenerbahçe, 9. dakikadaki ilk organize atağında Mert Hakan Yandaş ile golü buldu. Sağ kanattan gelişen hücumda çizgiye inen Ferdi Kadıoğlu, topu yanındaki İrfan Can Kahveci’ye verdi. İrfan Can da bekletmeden merkezdeki Mert Hakan Yandaş’a pasını aktardı. Kaptan olarak sahaya çıkan Mert Hakan Yandaş, sol taraftaki arkadaşına pas verir gibi yaptıktan sonra önünü açtı, kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

~MEYER’İN FENERBAHÇE’DEKİ İLK GOLÜ!
Antwerp karşısında sahaya çok iyi yayılan ve pas oyununu başarıyla gerçekleştiren Fenerbahçe, çok iyi organize ettiği bir atak sonucunda 16. dakikada skoru 2-0’a getirdi. Sol kanattan gelişen atakta Max Meyer, Mergim Berisha ile duvar pası yaptı. Berisha’nın topuk pası sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Meyer yerden vuruşla topu ağlara göndererek durumu 2-0 yapan isim oldu. Alman futbolcu, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atmayı başardı.

BERISHA’DAN JENERİKLİK GOL
İkinci golden sonra Antwerp karşısında oyunu iyice kontrolüne alan Fenerbahçe, 29. dakikada Mergim Berisha müthiş volesiyle skoru 3-0’a getirdi. İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş seri paslaşmalarla Antwerp savunmasını etkisiz kıldı. İrfan Can’ın pasından sonra ceza sahası içinde topla buluşan Mert Hakan Yandaş, arka direkteki Berisha’ya ortaladı. Yıldız futbolcu topun gelişine yaptığı vole vuruşuyla Fenerbahçe’yi 3-0’lık üstünlüğe taşıdı. Bu golle, Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Eylül 2002’den bu yana ilk kez bir maçın ilk yarısında üç gol atmış oldu.

ROSSI DİREĞE TAKILDI
İkinci yarıya etkili başlayan taraf Antwerp olurken, ev sahibi ekip karşısında savunmadaki disiplinini koruyan Fenerbahçe kalesinde gol görmeden baskıyı atlatmayı bildi. Mücadelenin 64. dakikasında oyuna ilk müdahalesini yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, İrfan Can ve Mert Hakan’ı oyundan aldı. Diego Rossi ve Miha Zajc’ı sahaya süren Pereira’nın bu hamlesi 1 dakika sonra meyvesini verecekti ancak top direğe takıldı. Jose Sosa’nın şık pasını Berisha hiç bekletmeten Rossi’ye iletti. Topu aldıktan sonra doğrudan kaleye ilerleyen Rossi kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda direği geçemedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.