ATAMIZI SAYGI ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yılı! Bitmeyen rahmet, saygı ve özlemle anılıyor.

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yılı! Bitmeyen rahmet, saygı ve özlemle anılıyor.

~Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete yolculuğunun 84'üncü yıl dönümünde tüm yurtta yine aynı hüzün ve özlem...

~Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84'üncü yıl dönümünde Türkiye'nin birçok noktasında gerçekleştirilen etkinlikler ve saygı duruşlarıyla anılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce vatandaşlar, ellerinde bayraklarıyla Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'na akın edecek.

09.05'TE HAYAT DURACAK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların maskeli ve mesafeli olarak içeri alınacağı Dolmabahçe Sarayı'nda saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk'ün odasında resmi tören düzenlenecek.

Törenin ardından Atatürk'ün odası yeniden vatandaşların ziyaretine açılacak.

DOLMABAHÇE'DE MEVLİT OKUTULACAK

İstanbul Valiliği de Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle Bezmialem Valide Sultan Camii'nde (Dolmabahçe Camii) saat 12.15'te mevlit programı düzenleneceğini açıkladı.

ANITKABİR'DE İLK TÖREN

Anıtkabir'deki ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın Aslanlı Yolun başladığı merdivenlerin önündeki alanda saat 08.45'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mozoleye çelenk bırakacak ve "ti" borusunun çalınmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Saygı duruşu, askeri bandonun çalacağı İstiklal Marşının bitiminde sona erecek. İstiklal Marşı çalınırken Anıtkabir'deki bayrak yarıya indirilecek. Misak-ı Milli Kulesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan Şeref Defteri'ni imzalayacak ve Anıtkabir'deki tören sona erecek. Resmi törenin ardından saat 10:00 gibi Anıtkabir'in vatandaşların ziyaretine açılması bekleniyor.