~Bedelli askerlik ücreti 2022 son dakika açıklanıyor! Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Vatani görevini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş, memur zamlarının belli olmasıyla beraber 2022 bedelli askerlik ücreti araştırmasına çıktı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (MSB ASAL) tarafından bu askerlik sisteminde ücretlere memurların maaşlarına göre 6 ayda bir zam geleceği bildirildi. "2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?" soruları bugün de sabah saatleriyle birlikte gündeme taşındı. Bilindiği üzere bu ücret 2019 yılında 31 bin 343 lira iken, geçtiğimiz yıl 43 bin 150 liraya kadar yükselmişti. Peki, 2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu? İşte tüm detaylar

Vatani görevini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş, memur zamlarının belli olmasıyla beraber 2022 bedelli askerlik ücreti araştırmasına çıktı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (MSB ASAL) tarafından bu askerlik sisteminde ücretlere memurların maaşlarına göre 6 ayda bir zam geleceği bildirildi. "2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?" soruları bugün de sabah saatleriyle birlikte gündeme taşındı. Bilindiği üzere bu ücret 2019 yılında 31 bin 343 lira iken, geçtiğimiz yıl 43 bin 150 liraya kadar yükselmişti. Peki, 2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu? İşte tüm detaylar...

~BEDELLİ ASKERLİK 2022 ÜCRETİ

Yıllık enflasyon rakamı yüzde 36,08 olarak açıklandı. Buna göre SSK ve Bağkur emeklisi için zam yüzde 25.48, Memur ve memur emeklisi için 2022 maaş zammı yüzde 5+22.48 olarak şekillendi.

Bedelli askerlik 2019 yılında 31 bin 343 lira iken, geçtiğimiz yıl 43 bin 150 liraya kadar yükseldi.

Henüz 2022 ücretleri açıklanmadı.

~BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

2022 yılında dövizle bedelli askerlik yapmak isteyenler için ise askerlik ücreti için 4.402,27 Euro olarak belirlenmiştir.

~Bedelli askerlik uygulamasından, askerlik yaşına gelmiş ve askerlik yapmasına engel bir durum bulunmayan tüm askerlik yükümlüsü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkekler yararlanabilmektedir. Böylece, bedelli askerlik yaş sınırı artık ortadan kaldırılmıştır.

~Bedelli askerlikten, askerlik çağına gelmiş, askerliğini yapmasına engel bir sağlık sorunu bulunmayan, bakaya durumunda olmayan, yoklama tarihi itibariyle yoklama kaçağı durumuna düşmeyen askerlik yükümlüsü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkekler yararlanabilir. Bu koşulları sağlayan ve Kanun ile belirlenen hesaplama usulüne göre belirlenen bedelli askerlik ücretini ödeyen kişiler, bedelli askerlik uygulaması kapsamında 1 aylık temel askerlik eğitimini almak üzere silah altına alınırlar. Bu temel eğitim tamamlandıktan sonra ise yükümlüler vatan hizmeti olan askerlik vazifesini yerine getirmiş sayılırlar.