TİYATROLAR GÜNÜNDE 'BİNFİKİR TİYATRO GÖSTERİSİ ALKIŞLARLA LIKE'LANDI

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, Belçika'da yıllardan beri Tiyatro yapan 'Binfikir Tiyatrosusu, 'Sanal Alem Bir Alem!' oyunuyla beğeni topladı, alkışlandı. Pandermi atmosferinde bunalan Tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği tiyatroda, tiyatroseverler bol bol gülerek stres attılar.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, Belçika'da yıllardan beri Tiyatro yapan 'Binfikir Tiyatrosusu, 'Sanal Alem Bir Alem!' oyunuyla beğeni topladı, alkışlandı. Pandermi atmosferinde bunalan Tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği tiyatroda, tiyatroseverler bol bol gülerek stres attılar.

Binfikir kurucuları Erdinç Utku ve Serpil Aygün katılımcılara hitap ederek, ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.

Tiyatro Hocası ve Mizah Yazarı Erdinç Utku yaptığı konuşmada:

YAŞASIN TİYATRO, TİYATRO YAŞASIN!

Binfikir Tiyatrosu Sanal Alem Bir Alem! oyunuyla beğeni topladı, alkışlandı.

Salonun tıklım tıklım olduğunu görmek sevindirici.

Politikadaki gibi koltuk derdimiz yok. Seyirci koltuklarını doldurmak ve seyircinin gönlünde taht kurmak mutlu ediyor bizi.

Yıllarca dil bayrağımız Türkçeyi Belçika sahnelerinde dalgalandırıyoruz. Mahallenin çocuğunu önce TİYATRO seyircisi, sonra oyuncusu ve mutfakta pişince de TİYATRO yönetmeni yapıyoruz. Haldun Taner ile William Shakespeare’i sahnede buluşturuyoruz. Sanatı sokağa, sokağı sanata taşımak için uğraş veriyoruz.

Türkiye’deki Gırgır modelini Belçika’da tiyatroya uyarladık. İlk örnek bugün oyunu yöneten Vedat Yesilyurt oldu. Vedat’ı ve tüm oyuncuları kutluyorum. Işık ve seste yardımcı olan Mesude Aytekin’e ve organizasyonda katkıda bulunan tüm eski oyuncularımıza da teşekkür ediyorum. Binfikir Tiyatrosu kocaman bir tiyatro ailesi oldu. Sadece oyuncu grubumuz değil, seyircilerimiz de artık bu ailenin parçası.

1 yeni kaza yapmış, 3 hasta oyuncuyla oynayan ekip özlediği sahne tozu dopingiyle uçtu. Ibrahim Koç oyunculuktaki başarısının yanında dekor, kostüm ve organizasyonda örnek bir davranış sergiledi.

Aylin Çolaker’i tanıyamadım.  Sahnede devleşti. Nazlı Pekmezci her zamanki gibi harikaydı. Derya Selin Kazkondu ayakta zor duracak kadar hastaydı ama hissettirmedi. Musa Kaya geçirdiği kaza sonrası ağrı sızıya rağmen görevini aksatmadı. Eda Yeşilyurt şaşırttı. Hanedan Kumcu sanki yıllardır sahnelerdeymiş gibi rahattı. Sudenaz Demir hiç yanıltmadı. Hastalıktan kurtulamamış olmasına rağmen sahnede patladı. Son anda oynamak zorunda kalan Vedat Yeşilyurt yönetmenlik yanında oyunculukta da başarılıydı. Beyza Erbaşı, Bahar Akpınar ve Hakan Ozan Erzincanlı üçlüsü ekibin deneyimli yeni oyuncuları olarak beklenenden fazlasını yaptılar.

Oyuna son anda katılan minik Beyza ile ilgili başka  bir paylaşım yaptım. O başka bir harika.

Eksiklerimiz yok muydu? Hem de çok. Her keresinde daha iyiye giden yolculuğumuz ve güzeli arayışımız devam edecek.  Gelmeyenlerin yokluğu da eksiklikti tabii. Salon tıklım tıklım olsa da eksikliklerini hissettik. Onlar da bir sonrakine artık…

Bugün sahnede heyacandan iki önemli konuyu aktarmayı unuttum.

Dünya Tiyatro Günü’nde mutlaka söylenmeliydi.

15 Mayıs 1966 tarihinde Belçika’da ilk Türkçe tiyatroyu kuran Mustafa Zıngır hocamı alkışlatmak ve söz vermek unutulmamalıydı.

Diğer önemli bir konu ise yıllar önce  “Türkiye yurtdışına imam ve öğretmen gönderdiği gibi, tiyatrocu göndermeli ve Türklere tiyatro öğretmeli” diyen  Türk Gençlik Tiyatrosu ile Limburg’ta yıllarca tiyatro  yapan Tayfun Veli Arslano’nun bu talebini sahnede anımsatmalıydım.

YAŞASIN TİYATRO, TİYATRO YAŞASIN! " dedi.

Yönetmen Vedat Yeşilyurt'un öncülüğündeki oyuncuların yüksek profesyonelce hareketleri ve performansları takdire şayandı. Gençlerin tiyatroyu benimsemeleri alkışlanacak bir durum. Seyirciler arasında 7'den 70'e tüm yaş gruplarının olması güzeldi.

Bu gösteride emeği geçen herkesi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.