~~BİNDUS'UN "˜SULTAN DER MAANDEN' ETKİNLİĞİ İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ

Belçika'nın üst sivil kuruluşlarından olan BİNDUS Federasyonu'nun Anvers EXPO'da düzenlediği "˜~~"˜Sultan de Maanden ' adlı Ramazan etkinliği' büyük katılım neticesi izdihama dönüştü.

Belçika’nın üst sivil kuruluşlarından olan BİNDUS Federasyonu’nun Anvers EXPO’da düzenlediği ‘~~‘Sultan de Maanden ' adlı Ramazan etkinliği’ büyük katılım neticesi izdihama dönüştü.

‘Sultan de Maanden 16/17/18 Nisan’a kadar devam edecek olan etkinlik, 16 Nisan’da  start aldı. Devam olan etkinliklere tüm ulustan insanların katılımları ve biraraya gelmeleri, Belçika kültürel ve sosyal dayanışmanın yansıması anlamında da çok güzel bir mesaj içeriyordu.

17 Nisan bugün Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, resmi kurum temsilcileri ve sponsorların katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliğe, yine binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Büyük ilginin olduğu ve Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen programda, tüm uluslara mensup 80’i aşkın stantlarda, dernek ve sivil toplum kuruluşları çalışmalarını, işletmeler ise ürünlerini tanıtma fırsatı buldular. Kurulan stantlarda her ulus, kendi mutfağından ürünler sergilemekte.

İftar programına doğru izdihamın artmasıyla, yüzlerce kişiye iftarlık yetmedi. Katılım yüksek olunca elde olmayan nedenlerle, aksamalar olduysa da, insanlar uzun bir Pandemi sonrası böylesi güzel bir programa büyük ilgi göstererek, bir nebze de olsa stres atma imkanı buldular.

Tüm uluslara ait folklor gösterileri, sanatçıların sahne almaları ve kurulan stantlarda çocukların gönüllerince eğlenmeleri takdire şayandı.

Bindus Başkan Hikmet Çakır etkinlik boyu stantları tek tek gezerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Böylesi anlamlı bir etkinliği zor şartlarda gerçekleştiren Bindus Başkanı Hikmet Çakır şahsında, tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com