~23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı + Askıda Kitap Projemiz için Bağış

Belçika Türk Kadınlar Derneği'nin '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı + Askıda Kitap Projemiz için Bağış' adlı duyurusunu sizlerle paylaşıyoruz.

Belçika Türk Kadınlar Derneği'nin '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı + Askıda Kitap Projemiz için Bağış' adlı duyurusunu sizlerle paylaşıyoruz.

Kıymetli üyelerimiz ve gönül dostlarımız,
Sevgili öğrencilerimiz ve değerli çocuklarımız,

Atatürk'ün çocuklara arman ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümünde bir önceki seneler gibi sevinç, heyecan ve mutlulukla kutluyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bayram gününde ulu önder Atatürk'ün çocuklarımız için bir sözüne değinmek istiyoruz;  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözü ile çocuklarımızın önemini vurgulamış ve bizler de bu vurguyu anlayıp çocuklarımıza, öğrencilerimize büyük bir önem ve hassasiyet ile yaklaşmalıyız. Işıl ışıl gözleri geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı candan tekrar kutlarız.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için her sene olduğu gibi yine bu sene de ayrı bir heyecanla harekete geçtik. Bu sene derneğimizin 25 yıldönümü anısına ASKIDA KITAP PROJEMIZI başlatıyoruz. Bir yıl boyunca, yıllardır derneğimizin bünyesinde birbirinden farklı kaliteli ve eğitim, sosyo-kültürel amaçlı çoçuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik hizmetin akibetinde, amaçımıza uygun ve bunu taçlandıracak kadınlara ve çoçuklara yönelik bir eğitim amaçlı projeye yine sizlerle birlikte imza atmak istiyoruz.

Hızla değişen ve gelişen dünyamızda değişmeyen tek şey çocuklarımızın iyi bir geleceği hak ettikleri ve bugünü yaşayabilecekleri en mutlu ve sağlıklı şekilde yaşamaları gerçekliğidir. Bu nedenle, Belçika Türk Kadınlar Derneği askıda kitap projemizin ilk başlangıç etkinliği bu anlamlı gün'e 23 Nisan'a özel, eşit eğitim hakkına sahip olamayan çocuklarımız için, “Çocukluk Ne Güzel Şey!” bir kez daha çocuklarımızın yanında olmak için bir adım atıyor ve bugünlerine sahip çıkıyoruz. Gelin bizimle bir adım atın ve onların yanında olup dünyalarını değiştirmemize destek olun. Projemizin çalışmalarında yer alacak olan söz ve müziği Berna Göksu’ya ait eserden yola çıkarak diyoruz ki; Mucize sen ol, gülsün gözleri, güneşi görsün! Kalbimiz, bir iyilikle dolsun, bir çocuğa güneş olsun!

Bu proje ile bu yıl, 25. Yıl anımıza, Belçika Türk Kadınlar Derneği çocukların hayatında bir farklılık ve farkındalık yaratmayı, kitap ve okuma sevgisini geliştirmeyi arz ederken, ilk başlıklı 23 Nisan askıda kitap secimi Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerini daha yakından tanıması ve içinde yer alan sivil toplum kuruluşları aracılığı ile eğitim alan çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına, kültürüne sahip cıkması destek olma hedeflenmekte.
Proje kapsamında çocuklara İlknur Güntürk Kalıpçı’nın derleyip yazdığı "Çocukluk..Ne güzel Şey", "Çınar Ağacı Yürüyen Köşk" ve "Her Yönüyle İnsan Atatürk" vb. kitaplar hediye edilecek. Kitaplardan birer tane alındığında bir tane de yayınevi tarafından hediye edilecektir.
Bu başlık altındaki ilk kitap startı BTKD - TAGKGB ile ortak çalışmada buluşarak, hediye edilen kitaplar Türkiye'de toplanan bagış ile TAGKGB tarafından köy okullarına, kütüphaneler aracılığı ile çocuklara ulaştırılacakken, Belçika'da toplanan Bagış ile da Belçika Türk Kadınlar Derneği tarafindan Belçika'da yaşıyan ve ayrıca BTKD faaliyetlerine katılan kadın dil kursumuzdaki kürsiyelerimize ve çoçuklarımıza hediye edilecek.

Ilerleyen vakit farklı başlık alanlarda Belçika Türk Kadınlar Derneği tarafından özenle seçilmiş ve seçilecek çoçuk ve kadın için yazılmış kitaplarla birlikte askıda kitap projemizi Belçika Türk Kadınlar Derneği olarak devam edecek ve uzman kişilerin yer aldığı seminerlerle, eğitim atölyelerinle gerçekleştirilmesi, konserler düzenlenmesi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının çocuklara ve kadınlara anlatılması planlanmıştır.

Çok önemli bagış ve desteklerinizle, çocuklara ve ailelerine ihtiyaçları olan ama ulaşamadıkları kitaplar, eğitimler ve atölyeler gerçekleştirilecektir.

Belçika Türk Kadınlar Derneği
Örnek 5 kitap bagış = 25 euro
Hesap N°: BE17 0689 4480 8521
Referans: Ad, Soyad, Askıda Kitap Bagış

🌺HEYECANLA KATKILARINIZI | BAĞIŞLARINIZI BEKLİYORUZ🌺

Saygılarımızla,
 

Belçika Türk Kadınlar Derneği   

Yönetim Kurulu adına Başkan

Av. Yeliz KARACA  

 

AFBT asbl   

Association Féminine Belgo-Turque    

Rue Du Méridien 10   

1210 Bruxelles   

tel:+32 2 2293836   

fax:+32 2 2293801   

e-mail:info@btkd.org   

[http://www.facebook.com)]AFBT asbl    

www.btkd.org