~~"˜DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE AVRUPA'NIN KALBİNDEN "˜DİRENİŞE' SELAM GÖNDERDİLER

Merhum Ayetullah İmam Humeyni'nin Ramazan'ın son Cuma'sı ilan ettiği, Filistin halkıyla dayanışma ve "˜Kudüs Günü' Avrupa'nın ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bir gösteriyle anıldı.

Merhum Ayetullah İmam Humeyni’nin Ramazan’ın son Cuma’sı ilan ettiği, Filistin halkıyla dayanışma ve ‘Kudüs Günü’ Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bir gösteriyle anıldı.

Avrupa’nın kalbi olan Brüksel’in en önemli tren istasyonu olan ‘Gar Centraal’ önünde toplanan yüzlerce şişi hep birlikte işgalci ve zalim İsrail’i kınayıp, Kudüs’ü savunan direnişçi Filistin halkını selamlayarak, şehitleri andılar.

 İçlerinde İslam sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çeşitli ülkelere mensup  Müslümanların olduğu coşkulu gösteride katılımcılar ‘Allahuekber’, ‘La ilahe illallah, Muhammeden Resulullah’, ‘Kudüs İslam’ındır, Kahrolsun işgalci zalim İsrail, ‘Ey Avrupa bil ki, Kudüs Filistin’indir, ‘Avrupa İşgalci İsrail, insanlık suçu işliyor’ , ‘Kahrolsun zalim Amerika, ‘Direnişe ve önderlerine selam’ diye yeri göğü inlettiler.

Filistin, Irak, İran Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Lübnan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan’lı Müslümanların katılımıyla gerçekleşen gösterilerde İsrail zulmünü ve Kudüs direniş liderlerinin sözleri ve posterleri taşındı.

Gösteride Rehber Ali Hamanei ve Şehit General Kasım Süleyman’i başta olmak üzere direniş liderlerinin posterleri ve İmam Hüseyin’e ait sözlerin yer aldığı pankartlar  yanında, Filistin ve Hizbullah bayraklarıyla direnişi selamladılar.

Devesa iki Filistin bayrağı altında kenetlenen yüzlerce kişinin gösterisi Belçikalı ve yabancı uluslara mensup Turistlerinde dikkatini de çekti. Yüzlerce turist görüntü alıp,  zaman zaman göstericileri alkışladılar.

Şehitlere edilen duaların ardından, bir saati aşkın gösteri olaysız bir şekilde son buldu. 

www.belcikaaydinhaber.com