~16. EUROPA-ORIENT / DOĞU-BATI DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ TÜRK TAKIMI BRÜKSEL'DEN UĞURLANDI

Dünyanın önde gelen otomobil rallilerinden, bu yıl 16'ıncısı gerçekleşen "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi"ne katılacak Türk takımını, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy ve Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay AB'nin başkenti Brüksel'de Lüksemburg Meydanı'ndan uğurladı.

Dünyanın önde gelen otomobil rallilerinden, bu yıl 16’ıncısı gerçekleşen “Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi”ne katılacak Türk takımını, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy ve Türkiye’nin ABDaimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay AB’nin başkenti Brüksel’de Lüksemburg Meydanı’ndan uğurladı.

Brüksel Büyükelçisi Ulusoy, Ralli’nin artık Avrupa’da da bir marka oluşturduğunu memnuniyetle müşahede ettiğini ifadeyle, gelecek senelerde Belçika Türk toplumunun içinden de katılım olmasını dilediğini, bunun için zamanlıca hazırlıklar yapılması yönünde hareket edilmesinde fayda olduğunu söyledi ve Türk takımına üstün başarılar dilediklerini kaydetti.

Daimi Temsilci Büyükelçi Bozay, Ralli’ye katılacak Türk takımını geçen yıl ilk kez Brüksel’den uğurladıklarını hatırlatarak, bu yıl Ralli’nin Almanya’nın Tübingen şehrinden 7 Mayıs Cumartesi günü yola çıkacağını, katılımcıların sırasıyla, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan etaplarını takip edeceklerini ve ekiplerin buluşma noktasının İstanbul olacağını söyledi.

Daimi Temsilci Büyükelçi Bozay ayrıca, Ralli’nin ülkemizin doğal ve tarihi zenginliklerinin AB kamuoyuna tanıtılması ve ülkemiz kamuoyunda AB’nin daha yakından tanınmasına katkı bakımından değerli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

16. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi:

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde 9 Mayıs etkinlikleri kapsamında 2011 yılından beri AB Başkanlığınca desteklenmektedir. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Berlin Büyükelçiliği, TÜVTÜRK, OPET, MUTLU AKÜ ve Boxenstop Araba Müzesi işbirliğinde gerçekleşen Ralli, hıza dayalı bir yarıştan ziyade bir kültürlerarası iletişim ve dostluk rallisidir. Avrupa’nın önde gelen otomobil spor organizasyonlarından biri olan Ralli’ye 17 yaş ve üzeri arabalar katılmaktadır. Bu yıl, Ralli, 10 ülkeden 15 takım, 50 araç ve 100 yarışmacının katılımıyla düzenlenmektedir.

7 Mayıs 2022 tarihinde Ralli’ye katılan tüm ekipler, Almanya’nın Tübingen şehrinden yola çıkarak, Avrupa ve Balkanlar etabının ardından İstanbul’da biraraya gelecektir. 9-18 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye etabının ardından, İsrail ve Filistin güzergahına doğru devam edecek olan Ralli, 30 Mayıs 2022 tarihinde Ürdün’de son bulacaktır.

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye ve Yurtdışı 2022 Güzergâhı

Ralli 3 etaptan oluşmaktadır: Avrupa ve Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu güzergahı

Avrupa ve Balkanlar Güzergahı: Almanya, Belçika, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye

Türkiye Güzergahı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Tosya-Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Kapadokya-Nevşehir, Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Anamur-Mersin, Alanya-Antalya

Ortadoğu güzergahı: İsrail, Filistin ve Ürdün