60 yaş ve üzeri gurbetçi kadınlar Belçika'da okuma yazma öğreniyor

Türkiye'de eğitim alma fırsatı bulamadan Belçika'ya gelen 60 yaş ve üzeri kadınlar, hevesle Türkçe okuma yazma kursuna gidiyor. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin düzenlediği kursların katılımcıları çoğunlukla küçük yaşlarda köylerinden evlilik nedeniyle Belçika'ya gelen, eşleri maden veya kömür ocaklarında çalışırken kendileri özveriyle çocuklarını büyüten kadınlardan oluşuyor. Namur şehrinde her gün geldikleri camilerde yapılan duyuruyu fark etmeleri üzerine okuma yazma kurslarına talep gösteren kadınlar,

Türkiye'de eğitim alma fırsatı bulamadan Belçika'ya gelen 60 yaş ve üzeri kadınlar, hevesle Türkçe okuma yazma kursuna gidiyor.

BRÜKSEL - 60 yaş ve üzeri gurbetçi kadınlar Belçika'da okuma yazma öğreniyor | Anadolu Images

Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin düzenlediği kursların katılımcıları çoğunlukla küçük yaşlarda köylerinden evlilik nedeniyle Belçika'ya gelen, eşleri maden veya kömür ocaklarında çalışırken kendileri özveriyle çocuklarını büyüten kadınlardan oluşuyor. Namur şehrinde her gün geldikleri camilerde yapılan duyuruyu fark etmeleri üzerine okuma yazma kurslarına talep gösteren kadınlar,

Çeşitli sebeplerle Türkçe okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazmayı öğretmek için Belçika’nın farklı şehirlerinde Eğitim Müşavirliği olarak kurslar açtık. Uzun yıllardır Brüksel’de organize ettiğimiz “Okuma Yazma” kurslarımızı bu sene Belçika’nın çeşitli şehirlerinde de organize ettik. Vatandaşlarımızdan topladığımız talepler çerçevesinde verdiğimiz bu kurslarımızı Türkçe okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayana kadar düzenleme hedefindeyiz.

Bu kurslarda okumayı öğrenen kadınlarımıza da Türkiye’de yapılan “Okuma Bayramı” programı düzenledik. Namur, Liege, Mons ve Brüksel’de düzenlenen okuma bayramı programlarımızda kadınlarımız hikayeler, şiirler okudular. Okumanın yaşı yok diyen azimli kadınlarımıza okumaya başladıkları için de Türk bayraklı kırmızı kurdelelerini ve katılım belgelerini Eğitim Müşavirimiz Doç. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ takdim etti.

Namur Bölgesindeki etkinlikte okuma öğrenen Cefayir Teyzemizin tüm kadınlarımıza verdiği mesaj da çok önemliydi. Kurslarımıza katılan tüm kadınlarımızı emekleri ve başarıları için tebrik ediyoruz.

Kurslarımıza ve okuma bayramı etkinliklerimize ev sahipliği yapan tüm derneklerimize de teşekkür ederiz. Öğretmenlerimizin bu süreçte gösterdikleri emekleri için tebrik ediyoruz. Etkinliklerimizin videolarına sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube tan da ulaşabilirsiniz.

Namur Bölgesi https://www.youtube.com/watch?v=pxVsIM4H7YY&t=60s

Liege Bölgesi https://www.youtube.com/watch?v=B1zsRBY9GDA

Mons Bölgesi https://www.youtube.com/watch?v=x_IWM_u5Czs

Brüksel Bölgesi https://www.youtube.com/watch?v=qDMf1SDYbIw&t=3s

2022-2023 eğitim öğretim döneminde okuma yazma kursu açılmasını talep eden vatandaşlarımız Eğitim Müşavirliğimize taleplerini iletirlerse ona göre programlama yapabiliriz. Etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. (twitter ve instagram: @brukselegitim, facebook: egitim müşavirliği)

Sağlıklı ve güzel günler dileriz. 17.05.2022