Özbekistan'ı yenen Türkiye finalde

Türkiye Ampute Milli Takımı, yarı finalde karşılaştığı Özbekistan'ı mağlup ederek Ampute Futbol Dünya Kupası'nda finale yükseldi.

~Türkiye Ampute Milli Takımı, yarı finalde karşılaştığı Özbekistan'ı mağlup ederek Ampute Futbol Dünya Kupası'nda finale yükseldi.

~Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Ampute Futbol Dünya Kupası yarı finalinde Türkiye ile Özbekistan karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan maçın henüz 43. saniyesinde attığı golle öne geçen Türkiye Ampute Milli Takımı, Özbekistan’ı 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Türkiye Ampute Milli Takımı, 9 Ekim Pazar günü oynanacak finalde Angola ile Nef Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 2018 yılında Meksika’da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde yine Angola ile karşı karşıya gelmiş ve rakibine penaltılar sonucu yenilerek turnuvayı ikinci tamamlamıştı.

GOL MAÇIN BAŞINDA GELDİ

Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, 1. dakikada Ömer Güleryüz’ün golüyle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı. Müsabakanın ikinci yarısında da kontrollü oynayan ve üstünlüğünü korumayı başaran milli takım, finale yükseldi.

Ay-yıldızlı futbolcular, maç bitiminde büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, tribüne giderek sevinçlerini taraftarlarla paylaştı.

Diğer yarı finalde Haiti’yi 4-2 yenen Angola da adını finale yazdırdı.