Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Asip Kaya 'Belçika Türk toplumuna selamlarını iletti.

Aslen Iğdır'lı olan geçmişte Belçika Nato'da görev yapan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Asip Kaya ile telefonda görüşerek çalışmalarımız hakkında kendisini kısaca bilgilendirdik. Sayın Başkonsolos Kaya, Önceki dönemlerde Belçika'da Nato Daimi temsilciliğinde 2002 -2003 yılında katipliklerde bulundu daha sonra , Kahire'de müsteşar olarak hizmetleri yanında, Nürnberd ve Viyana Başkonsolosluklarında da görev yaptığını belirterek, Belçika Türk toplumuna ve hemşerilerine selamlarını iletti.

Aslen Iğdır'lı olan geçmişte Belçika Nato'da  görev yapan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Asip Kaya ile telefonda görüşerek çalışmalarımız hakkında kendisini kısaca bilgilendirdik.

Sayın Başkonsolos Kaya, Önceki dönemlerde Belçika'da Nato Daimi temsilciliğinde 2002 -2003 yılında katipliklerde bulunduğunu, Kahire'de müsteşar olarak hizmetleri yanında, Nürnberd ve Viyana Başkonsolosluklarında da görev yaptığını belirterek, Belçika Türk toplumuna ve hemşerilerine selamlarını iletti.

Nahçivan Başkonsolosu Sayın Asip Kaya'nın resmi sitelerindeki Mesajını ve özgeçmişini sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Vatandaşlarım,

Kıymetli Azerbaycanlı Dostlarımız,

15 Aralık 2022 tarihi itibariyle Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu olarak göreve başlamış bulunuyorum.

Ulu Önderimiz Atatürk’ün Türk Kapısı olarak nitelediği ve Türk Dünyası için büyük stratejik öneme sahip Nahçıvan’da görev yapmanın benim için büyük gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.

Umum Milli lider Haydar Aliyev’in “Bir millet, iki devlet” sözü temelinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının her geçen gün daha da güçlenmesinden ve çeşitlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Azerbaycan’nın Türkiye ile kara sınırını oluşturan Nahçıvan, jeopolitik konumuyla önümüzdeki dönemde “Zengezur Koridoru”un açılmasıyla iki ülke arasında köprü rolü oynayacaktır. 1921 Moskova ve Kars Antlaşmaları da Türkiye ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilere ayrı bir anlam katmaktadır.

Başkonsolosluk olarak temel amacımız, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunmanın yanısıra Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin özelikle sınır bölgemizdeki vilayetlerle ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerinin daha ileri noktalara taşınmasını sağlamaktır. Ayrıca, ülkemizle Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında karşılıklı turistik ve kültürel ziyaretlerin artırılması için de gayret göstereceğiz.

Görev sürem boyunca, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlarımızla Başkonsolosluğumuz arasındaki iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesi, konsolosluk hizmetlerinin hızlı ve etkin şekilde sağlanması, vatandaşlarımızın hak ve çıkarlarının korunması amacıyla mesai arkadaşlarımla birlikte her türlü gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.Bu vesileyle sizlere Başkonsolosluğumuzun kapsının sonuna kadar açık olduğunu bildirmek istiyorum.

Görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan ve Başkonsolosluğumuzun faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Twitter ve Facebook sayfalarımızı takip etmenizden memnuniyet duyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve mesai arkadaşlarım adına sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor, en iyi dileklerimi sunuyorum

****************************************

 SAYIN ASİP KAYA'NIN ÖZGEÇMİŞİ

1972 yılında Iğdır’da doğmuştur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra Lancaster Üniversitesi’nde (İngiltere) Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisans yapmıştır.

1996 yılında Dışişleri Bakanlığı’na Aday Meslek Memuru olarak giren Asip Kaya;

- Lagos Büyükelçiliğinde Üçüncü Katip,

- NATO Daimi Temsilciliğinde İkinci Katip,

-Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünde İkinci Katip/Başkatip,

-İslamabad Büyükelçiliğinde Başkatip/Müsteşar,

-Oslo Büyükelçiliğinde Müsteşar,

-Dışişleri Bakanlığı NATO Genel Müdürlüğünde Siyasi İşler Daire Başkanı,

-Kahire Büyükelçiliğinde Birinci Müsteşar,

-Nürnberg’de Başkonsolos,

-Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Yardımcılığında Daire Başkanı,

-Viyana’da Başkonsolos,

-Kuzey Avrupa Genel Müdür Yardımcılığında Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

15 Aralık 2022 tarihinde Nahcivan’a Başkonsolos olarak atanmıştır.

İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilmektedir.

Başkonsolos Kaya evli ve üç kız çocuğu babasıdır.