İngiltere'de Türk belediye başkanı

Londra'da Türk kökenli nüfusun yoğun olduğu Enfield Belediyesi Başkanlığı'na, üç çocuk annesi Belediye Meclisi Üyesi Suna Hurman seçildi.

Londra’da Türk kökenli nüfusun yoğun olduğu Enfield Belediyesi Başkanlığı’na, üç çocuk annesi Belediye Meclisi Üyesi Suna Hurman seçildi.

MECLİS üyelerinin seçimle 1 yıllığına göreve getirdiği Hurman, belediye binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle Dorris Jiagge’den görevi devraldı. Hurman’ın eşinin ve çocuklarının da katıldığı tören öncesi Alevi inancına göre çerağ uyandırılırken, yedi kişilik İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Semah Ekibi de semaha durdu. Daha sonra konuşmalara geçildi ve Hurman ile Enfield Belediye Lideri Nesli Çalışkan, Kral 3. Charles’a bağlılıklarını bildiren konuşma yaptılar. Törenin ardından Hürriyet’e konuşan Hurman, şunları söyledi:

‘ÇOK BÜYÜK BİR GURUR’

“Çok heyecanlıyım. Beni destekleyen, yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir yerde olmak çok büyük bir gurur. Özellikle Alevi bir anne olarak, Alevi bir kadın olarak, Türkiye kökenli biri olarak buralara gelmek çok büyük bir gurur. Enfield Belediyesi Başkanı olarak tüm kurumlara elimden geldiği kadar destek olacağım. Özellikle kanserden yeni kaybettiğimiz canım Hatice için kanser başta olmak üzere otizm hastaları ve bunların yanı sıra başka kurum ve vakıflara da destek vereceğim.” Hurman, ileride milletvekilliği düşünüp düşünmediği sorusuna ise “Neden olmasın?” diyerek yanıt verdi. Enfield Belediye Meclisi’nin 63 üyesi bulunuyor ve bunların 21’i Türkiye ya da KKTC kökenli. Hurman’ın yardımcılığına ise Mohammed İslam seçildi. 365 bin nüfuslu Enfield’de yaşayanların yaklaşık 80 bini Türkçe konuşuyor.

 
Suna Hurman, Enfield Belediye Başkanı oldu

EŞİNDEN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Suna Hurman’ın eşi Savaş Hurman da eşine hitaben sosyal medya hesabından yaptığı ‘Aşk Olsun’ başlıklı paylaşımında, “Can yoldaşım, diğer yarım Suna Hurman: Londra’nın en büyük belediyelerinden biri olan Enfield’de belediye başkanlığı görevine bugün itibariyle başladı. Türkiye’de doğup İngiltere’ye ilticacı bir ailenin çocuğu olarak gelen ve tek kelime İngilizce bilmeyen fakat azmi ve kararlılığı sayesinde birçok başarıya imza atan kadın, sana ‘Aşk Olsun’. Bize, ailemize ve analarımıza bu gururu yaşattığın için sana ‘Aşk Olsun’.”