Azerbaycan toplumu Lahey'de düzenlenen Türk festivalinde ülkemizi temsil etti.

Azerbaycan toplumu, "Haydar Aliyev Yılı" kapsamında Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen "Turkuaz" festivaline katıldı.

Azerbaycan toplumu, "Haydar Aliyev Yılı" kapsamında Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen "Turkuaz" festivaline katıldı.

Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi ve Hollanda-Belçika Azerbaycanlıları Koordinasyon Konseyi'nin desteği ve "Anavatan" Avrupa Azerbaycan Kadınlar Birliği'nin girişimi ve organizasyonu ile festivalde bir Azerbaycan köşesi kuruldu.

Azerbaycan köşesinde ülkemizin tarihini, kültürünü, geleneklerini yansıtan örnekler ve dahi Haydar Aliyev'e ithafen fotoğraf sergisi sergilendi.

28 Mayıs'ta festivalin ana sahnesinde ulusal dans grubu "Yashil Qafqaz" ve Almanya'da yaşayan "Mugam Televizyon Yarışması - 2007" birincisi Güllü Muradova sahne aldı. Konser programı izleyicilerden alkışlarla karşılandı.

Avrupa'nın en büyük Türk festivali olarak kabul edilen "Turkuaz" festivalinin 2018 yılından bu yana Türk İslam Kültür Vakfı tarafından düzenlendiğini belirtmek gerekir. Her yıl Mayıs sonu ve Haziran başında düzenlenen festivali 50.000'den fazla kişi ziyaret ediyor. 3 gün süren festivalde tanınmış sanatçıların yanı sıra folklor toplulukları da sahne alıyor.

****************************

AzÉ™rbaycan icması Haaqa şÉ™hÉ™rindÉ™ keçirilÉ™n Türk festivalında ölkÉ™mizi tÉ™msil edib

30 may, 2023

 

AzÉ™rbaycan icması “HeydÉ™r Əliyev İli” çÉ™rçivÉ™sindÉ™ Niderlandın Haaqa şÉ™hÉ™rindÉ™ keçirilÉ™n “Turquoise” festivalında iştirak edib. 

Diasporla İş üzrÉ™ DövlÉ™t KomitÉ™sinin vÉ™ Niderland-Belçika AzÉ™rbaycanlıları Koordinasiya Şurasının dÉ™stÉ™yi, “Ana VÉ™tÉ™n” Avropa AzÉ™rbaycanlı Qadınlar Birliyinin tÉ™şÉ™bbüsü vÉ™ tÉ™şkilatçılığı ilÉ™ festivalda AzÉ™rbaycan guşÉ™si qurulub. 

AzÉ™rbaycan guşÉ™sindÉ™ ölkÉ™mizin tarixi, mÉ™dÉ™niyyÉ™tini, adÉ™t-É™nÉ™nÉ™lÉ™rini É™ks etdirÉ™n nümunÉ™lÉ™r, dahi şÉ™xsiyyÉ™t HeydÉ™r ƏliyevÉ™ hÉ™sr olunmuş fotosÉ™rgi nümayiş etdirilib. 

Mayın 28-dÉ™ festivalın böyük sÉ™hnÉ™sindÉ™ “Yaşıl Qafqaz” milli rÉ™qs qrupu vÉ™ Almaniyada yaşayan xanÉ™ndÉ™, “Muğam Televiziya MüsabiqÉ™si – 2007”nin qalibi Güllü Muradova çıxış ediblÉ™r. Konsert proqramı izlÉ™yicilÉ™rin alqışları ilÉ™ qarşılanıb. 

Qeyd edÉ™k ki, Avropanın É™n böyük Türk festivalı sayılan “Turquoise” festivalı 2018-ci ildÉ™n Türk İslam Kültür VÉ™qfi tÉ™rÉ™findÉ™n keçirilir. HÉ™r il mayın sonu vÉ™ iyunun É™vvÉ™lindÉ™ keçirilÉ™n festivalı 50 mindÉ™n çox insan ziyarÉ™t edir. 3 gün davam edÉ™n festivalda tanınmış sÉ™nÉ™tçilÉ™rlÉ™ yanaşı, folklor kollektivlÉ™ri dÉ™ çıxış edir.