FİLİSTİNE YARDIM İFTARINDA BULUŞTULAR

Schaerbeek Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Bilge’nin himayesinde, Brüksel’de bulunan ADD salonunda ‘Filistin’e Yardım’ amaçlı bir iftar programı düzenlendi.

Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı hemen hemen her hafta ‘Filistin Halkıyla Dayanışma’ gösteri ve etkinlikleri’ yapılmakta.

Ramazan ayı münasebetiyle Filistin halkına yönelik yardım kampanyaları iftar programlarıyla da devam ediyor.

Schaerbeek Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Bilge’nin himayesinde, Brüksel’de bulunan ADD salonunda ‘Filistin’e Yardım’ amaçlı bir iftar  programı düzenlendi.

Brüksel’de hizmet veren ‘Filistin Dernekleri’ninde katılımıyla gerçekleştirilen iftar programına ilgi hayli büyüktü.

Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge ve kabine sekreteri Figen Filabernas’ın davetlileri karşıladığı Programa Filistin Temsilcisi Hassan ALBALAWI, Siysiler, Türk, Bolgaristan STK Temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Program Okunan Kuran ve Ezanın okunmasıyla başladı. Toplu açılan iftarlar ve edilen dualar sonrası, selamlama konuşmalarına geçildi.

İlk olarak Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge, yaptığı selamlama konuşmasında duygularını şu şekilde dile getirdi: “Öncelikle sizleri saygıyla selamlıyor hayırlı Ramazanlar diliyorum. Davetimize icabetinizden dolayı Filistin temsilcileri başta olmak üzere tüm davetlilerimize çok teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi israil’in Gazze’ye saldırıları devam ediyor. Bu savaş neticesi çok büyük acılar yaşanmakta. Özellikle savunmasız sivil halk ve çocuklar savaşın kurbanı ve mağduru olmaktalar. Hastaneler, okullar gibi bir çok sivil yerleşim yerleri aylardır bombalanmakta. Gazze’de yaşam şartları son derece kötü durumda. Savaş’ın biran evvel durdurulması için Belçika Hükümeti’nin büyük gayretleri devam etmekte.

Gazze’nin mağdur halkına dünyanın her tarafından yardımlar gönderilmekte. Biz de Filistinli kardeşlerimize bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla, bu iftar programını düzenledik.

Bu kampanyamıza katkıda bulunacak olan sizlere çok teşekkür ediyorum. Acıları dindirmek adına yapılacak olan yardımlarla Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu vurgulamak için bu iftarda buluştuk” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarında Filistin halkının sıkıntı ve acıları dile getirildi. Sakin bir ortamda düzenlenen iftarda, Hediyelikler yanında,  Filistin ve Türk Mutfağından ikramlar yardım amaçlı satışa sunuldu. Davetliler yardım için adeta yarıştılar…

Belçika Aydın Haber olarak böylesi güzel bir programı düzenleyen başta Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge ve Filistin, Bulgaristan ve Türk STK temsilcilerini tebrik ediyoruz. 

www.belcikaaydinhaber.com