İki Emirdağlı›nın Başarısı Biri Listesini, Biri Partisini Seçim Bölgesinde Birinciliğe taşıdı

Belçika Genelinde yaşayan 11.763.000 nüfusundan 8 milyonu aşkın vatandaş sandık başına giderek Yerel Yöneticilerini seçti. 10’u Eyalet olmak üzere, 581 yerleşim yerinde, Belediye Meclis Üyelerini seçilerek, 6 yıllık görev yapacaklar..

Belçika Genelinde yaşayan  11.763.000 nüfusundan 8 milyonu aşkın vatandaş sandık başına giderek Yerel Yöneticilerini seçti. 10’u Eyalet olmak üzere, 581 yerleşim yerinde, Belediye Meclis Üyelerini seçilerek,6 yıllık görev yapacaklar..

Belçika Türk toplumuna mensup aday ve seçmenlerin de bulunduğu seçimde Türk Kökenli vatandaşlarda oylarını kullandılar. Özellikle Schaerbeek (1030) ve Saint Josse (1210)'de yaşayan seçim bölgelerinde Türkiye /Afyon/Emirdağ'a mensup iki Türk kökenli Belçika Vatandaşı'nın başarısı Belçika'da gündem oluşturdu.

Emirdağlı her iki Başkan adayın'dan olan Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, güven tazeleyerek, Listesini Birinciliğe taşırken Schaerbeek'den ise, Senatör olan Hasan Koyuncu PS Listesini birinciliğe taşıdı. 

Saint Josse'de 17 meclis üyeliği alan Emir Kır'ın Başkanlığı kesinleşirken, olası koalisyonda PS Başkan adayı Hasan Koyuncu'nun da Senatörlükten ayrılarak Schaerbeek belediye Başkanı olarak hizmet vermesi bekleniyor.

Her iki Başkanla birlikte tüm seçilen Başkan ve Meclis üyelerini tebrik ediyor yeni 6 yıllık hizmetlerinde başarılar diliyoruz.